22.3.2009

Finalni spektakel Fincu Olliju

Planica - Veliki zmagovalec zadnje tekme svetovnega pokala v letošnji sezoni je pred 18.000 glavo množico postal Finec Harri Olli. V prekrasni tekmi in čudovitem vremenu je drugo mesto osvojil vodilni po prvi seriji Adam Malysz, ki je tako še tretjič stopil na drugo stopničko v Planici. Fantastične polete pa je znova prikzal Slovenec Robi Kranjec, ki si je skupaj s Simonom Ammannom na finalu elite letošnje sezone priletel tretje mesto. Skupni zmagovalec svetovnega pokala in seštevka poletov, Gregor Schlierenzauer, je bil danes peti.

Izjave najboljših treh v skupnem seštevku svetovnega pokala

Gregor Schlierenzauer, 1. mesto
Občutek po današnjem zadnjem poletu je izjemen. Z mene je padlo veliko breme. Za seboj imam izjemno sezono, ki je bila tudi zelo dolga. Vse je bilo odlično in sedaj sem zelo vesel in ponosen. Vzdušje v naši ekipi je odlično, zmagali smo tudi pokal narodov, kar je odraz zelo dobrega in trdega dela ter dobrega razumevanja med fanti. Moj cilj je sedaj usmerjen v šolo, ki se ji bom posvetil do prvih tekem poletne velike nagrade.

Dodajmo še, da se je Schlierenzauer z izteka planiške velikanke odpeljal s helikopterjem naravnost v Salzburg, kjer bodo zvečer na veliki zabavi proslavili izjemno sezono.

Simon Ammann, 2. mesto
Za mano je odlična sezona, v kateri sem 17. stal na stopničkah za zmagovalce in obenem prikazal tudi izjemno konstanto. Pred sezono sem zamenjal proizvajalca smuči in trenerja, kar je bil velik korak, ki pa se je izkazal za odličnega. Danes sem imel še najdaljši skok sezone, kar mi pomeni veliko. Za prihodnostlahko rečem, da bomo z ekipo še naprej tako delali in upam, da se nam priključi še kakšen mladenič, da bomo močni tudi kot ekipa. Upam, da bom tudi v prihodnji sezoni sodeloval z ekipo s katero smo letos dosegli te izjemne rezultate.

Wolfgang Loitzl, 3. mesto
Za mano je enostavno perfekta sezona. Cilj pred sezono je bila zmaga, nato pa sem v Garmischu začel zmagoviti niz. Tega res nisem pričakoval, bilo je neverjetno. Nato pa je prišel še Liberec, kjer je bila cilj medalja, osvojil pa sem naslov svetovnega prvaka... Res sem vesel.

Skupni seštevek svetovnega pokala >>>

Pokal narodov >>>

Seštevek poletov >>>
Arhiv novic