20.1.2018

COC-D: V Planici zmagoviti povratek Iraschko-Stolzeve, Breclova tretja

Tretjo letošnjo tekmo celinskega pokala v smučarskih skokih za dekleta je dobila avstrijska povratnica po letu dni, Daniela Iraschko-Stolz pred 18 let mlajšima Rusinjo Aleksandro Barantchevo in domačinko Jernejo Brecl.

Image

Najboljše tri na prvi tekmi v Planici (c) BoBo

V idilični podobi Planice so se na srednji skakalnici za točke celinskega pokala, tretje v tej sezoni, pomerila dekleta. Pričakovano in zanesljivo je zmagala povratnica po poškodbi, Avstrijka Daniela Iraschko-Stolz, ki je skočila 96 in 97 metrov, zbrala pa je 235,0 točk. 20,5 točk je na drugem mestu zaostala komaj 16-letna Rusinja Aleksandra Barantcheva, ki je skočila 92.5 in 92 metrov, na najnižjo stopničko pa je stopila naša Jerneja Brecl, ki bo prav tako šele letos dopolnila 17 let. Skočila je 91 in 90.5 metrov, zbrala pa je 209,0 točk.

Po tekmi je bila povratka na skakalnice zelo vesela Iraschko-Stolzeva, ki se že ozira proti olimpijskim igram v Pjongčangu: "Zelo sem zadovoljna z današnjo zmago. Ni enostavno skakati po enoletnem premoru zaradi poškodbe. Vesela sem, da sem nazaj na skakalnici in na tekmi ter predvsem na odru za zmagovalke, kjer se počutim kot doma. Moj velik cilj te sezone je Pjongčang. Mislim, da nimam česa izgubiti in da lahko presenetim. Na tekme svetovnega pokala se bom vrnila na Ljubnem, morda bom nastopila tudi v Hinzenbachu, če se bo vreme kaj ohladilo. Sem v dobri formi in stvari se po dveh poškodbah le še izboljšujejo. Predolgo časa sem bila prisilno odsotna, a zdaj sem nazaj in sem zelo vesela."

Prvih tekem je bila vesela tudi mlada Rusinja: "To je moja prva tekma v Planici, prej sem tu le trenirala, tako da skakalnico poznam. Zelo sem vesela današnjega rezultata, to je vzpodbuda za naprej. Načrtujem tudi nastop na Ljubnem prihodnji teden." Malce manj je bila zadovoljna naša Jerneja Brecl, a še vseeno ji nasmeh ni izginil z obraza: "Z rezultatom sem danes zadovoljna, s skoki pač ne, saj niso bili preveč dobri. Jutri imamo novo priložnost in potrudila se bom, da to popravim."

Od naše zasedbe se točk na 7. mestu veselijo še Katra Komar, Kaja Urbanija Čož je bila 14. in Pia Mazi 18.

FOTOGALERIJA >>>


Arhiv novic