18.1.2014

Iz proizvodnje Gorenja - videospot Air Force Slovenija II

Tip: Smučarski skakalec; Model: Zmagovalec ; Narejeno v: Gorenje - V Gorenju so v sodelovanju s Smučarsko zvezo Slovenije kot generalni sponzor slovenskih nordijskih disciplin v podporo promociji svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici, pripravili videospot Air Force Slovenija II, s katerim svetu sporočajo, kako v Gorenju izdelujejo skakalne zmagovalce...


Tip: Smučarski skakalec; Model: Zmagovalec; Narejeno v: Gorenje

V Gorenju so v sodelovanju s Smučarsko zvezo Slovenije kot generalni sponzor slovenskih nordijskih disciplin v podporo promociji svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici, pripravili videospot Air Force Slovenija II, s katerim svetu sporočajo, kako v Gorenju izdelujejo skakalne zmagovalce.




POVEZAVA NA VIDEOSPOT >>>

POVEZAVA NA FOTOGALERIJO >>>



Spot so posneli v proizvodni hali hladilno-zamrzovalnih in pomivalnih aparatov Gorenja v Velenju pred novoletno skakalno turnejo 18. decembra 2013. V videu igra vodjo proizvodnje trener Goran Janus, zmagovalne skakalce v montaži pa Robert Kranjec, Peter Prevc, Jurij Tepeš, Jaka Hvala in Eva Logar. Pri snemanju so kot statisti v videospotu sodelovali tudi zaposleni v Gorenju.

Zgodba videospota pripoveduje kako v Gorenju izdelujejo zmagovalne skakalce. Proizvodnja zmagovalcev se prične na predsurovinskem oddelku, kjer na stiskalnici stiskajo smuči, sledi oddelek lakiranja, kjer barvajo čelade, na liniji za razmastitev pločevine perejo skakalne drese, v prototipni delavnici pa izrisujejo laserske izpise logotipa na čelade ter s 3D tiskalnikom tiskajo skakalne čevlje. Proizvodnja se nadaljuje na montažnem traku, kjer zmagovalne skakalce opremijo ter zaključi na prevzemni točki, kjer jih zapakirajo, opremijo še embalažo in odpošljejo v Planico. Ob snemanju videospota so pripravili tudi prispevek, ki prikazuje ozadje snemanja videospota.

Videospot so prvič predstavili domači medijski javnosti na novinarski konferenci Smučarske zveze Slovenije v ponedeljek, 13. januarja 2014, ki se je odvila na sedežu zveze v Ljubljani po uspehih moške skakalne ekipe v Kulmu, kjer je največ pozornosti požel Peter Prevc, ki je na nedeljski tekmi prišel do svoje prve zmage na tekmi svetovnega pokala.

Scenarij videospota: Urška Ojsteršek, Gorenje in Tomi Trbovc, SZS - Planica, produkcija: Studio B, režija in kamera: Tilen Žemva in Tina Uršič, Studio B, montaža: Blaž Oman, Studio B, fotografija: Matevž Peršin, SZS.

Arhiv novic