21.3.2024

Otroški smeh v dolini pod Poncami

Četrtek je v Planici rezerviran za otroški smeh in veselje. Letos je Planico obiskalo več kot 5000 otrok in njihovih spremljevalcev, ki jim ogled kvalifikacij že tradicionalno omogoča Zavarovalnica Triglav.

Image


V okviru projekta Otroci Triglava v Planici že več kot štiri desetletja omogočajo najmlajšim iz različnih okolij, da lahko od blizu spremljajo svoje športne junake. S projektom mlade spodbujajo k bolj zdravemu načinu življenja.

Že drugo leto zapored pa so lahko mladi umetniki sodelovali tudi na natečaju Ustvari pokal, v okviru katerega so risali podobo pokala za tekmovanje Planica 7. Avtorica letošnje zmagovalne podobe je 12-letna Tjaša iz Limbuša. Njej bo pripadal prav posebna čast – pokal bo lahko osebno podelila zmagovalcu skupnega sesštevka najboljših sedmih skokov v Planici. Pod vodstvom Ceneta Prevca bo Tjaša v nedeljo obiskala Planico, si ogledala letalnico ter se družila s slovenskimi skakalci.

Pokal "Zmagovalec 7" je ustvarjen s pomočjo 3D tiska, med materiali, iz katerih so ga ustvarili, pa je tudi umetna trava mengeškega skakalnega kluba, ki so jo uničile poplave.

Današnje kvalifikacije so si tradicionalno ogledali tudi mladi Slovenci iz vseh šritih zamejskih skupnosti. Na povabilo ministra za Slovence v zamejstvu in po svetu Mateja Arčona in v sodelovanju s Smučarsko zvezo Slovenije in slovenskimi krovnimi športnimi organizacijami v vseh šritih sosednjih državah, je 500 zamejskih otrok in mladostnikov spremljalo današanje kvalifikacije.

Arhiv novic