5.8.2022

200 dni do Planice 2023 – pogled na prizorišče svetovnega prvenstva

Še natanko 200 dni nas loči do FIS svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju Planica 2023, največjega športnega dogodka v zgodovini Republike Slovenije, ki bo v Planici in Kranjski Gori potekalo od 21. februarja do 5. marca 2023.

Image


FOTOGALERIJA >>

Predstavljamo vam najlepše prizorišče v zgodovini svetovnih prvenstev v nordijskem smučanju. Več kot leto dni je Smučarska zveza Slovenije v tesnem sodelovanju z Mednarodno smučarsko zvezo, vodji tekmovanj, strokovnjaki in ostalimi partnerji snovala inovativne rešitve in oblikovala pogoje, da bo FIS svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju nepozabna izkušnja za sodelujoče, medije in seveda obiskovalce. Danes ga prvič predstavljamo javnosti.

Tekmovalno prizorišče je umeščeno v športni raj pod Poncami s čudovitim pogledom na Julijske Alpe. Boje za odličja bomo tukaj spremljali deset tekmovalnih dni, slovesnosti ob podelitvah pa bodo potekale na prireditvenem prostoru “Nordijski park” v centru Kranjske Gore. Slavnostna otvoritev se bo začela 21. februarja 2023 ob 20.23, za številne obiskovalce pa pripravljamo tudi spremljevalni program.

Trenutno potekajo zaključna usklajevanja s partnerji, kar predstavlja največji organizacijski izziv. V svoje vrste bomo kmalu povabili tudi prostovoljce, ki bodo s svojo srčnostjo in predanostjo pustili nepozaben pečat pri organizaciji največjega športnega dogodka v zgodovini Slovenije.

Ob športnikih, ki jim zagotavljamo najboljše tekmovalne pogoje za osvajanje odličij, smo posebno pozornost namenili tudi obiskovalcem, ki jih že nestrpno pričakujemo. Namestitvene kapacitete v Kranjski Gori bodo namenjene prav njim, kjer se bo odvijal tudi družabni del svetovnega prvenstva.

FIS Svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju Planica 2023 bo Planico, Kranjsko Goro in Slovenijo predstavilo več kot 500.000.000 TV gledalcem po vsem svetu. Postali bomo središče športnega sveta.

Arhiv novic