21.9.2022

Pričetek predprodaje večdnevnih vstopnic za FIS svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju Planica 2023

Z današnjo slovesnostjo v Planici se je uradno pričela predprodaja večdnevnih vstopnic za FIS svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju Planica 2023, ki bo potekalo naslednje leto med 21. februarjem 2023 in 5. marcem 2023. Navijačem so od danes na voljo večdnevne vstopnice. Slovesnosti v Planici so se udeležile članice in člani slovenske reprezentance v smučarskih skokih in drugi visoki gostje. Prodaja dnevnih vstopnic se bo začela 1. novembra 2022. Več podrobnosti na www.planica2023.si.

Image


Enzo Smrekar, predsednik Smučarske zveze Slovenija in OK Planica, je ob uspešno opravljeni zaključni inšpekciji Mednarodne smučarske zveze FIS in slavnostnem pričetku predprodaje večdnevnih vstopnic za svetovno prvenstvo dejal, da je Slovenija znova pokazala, da znamo in zmoremo gostiti športna tekmovanja na najvišjem nivoju.

Priznanje je ekipi OK Planica izrazil tudi Michel Vion, generalni sekretar Mednarodne smučarske zveze FIS: “Zelo smo zadovoljni z opravljenim delom OK Planica. Ekipa je dobro pripravljena. Vse, kar sedaj potrebujemo sta sneg in mraz.” 

Na prizorišču svetovnega prvenstva se je te dni, ob visokih predstavnikih Mednarodne smučarske zveze FIS, trlo več kot 50 predstavnikov tujih medijev iz Evrope in sveta. V sklopu srečanja združenja Forum Nordicum so jim organizatorji predstavili najlepše prizorišče v zgodovini svetovnih prvenstev v nordijskem smučanju, program tekmovanja in  spremljevalne aktivnosti.

Slovesnost ob pričetku predprodaje vstopnic je potekala v osrednjem objektu v Planici. Tuji gostje so okušali tradicionalne slovenske jedi "Taste Slovenia", ki daje poudarek na predstavitvi raznolikosti pokrajin Slovenije s sezonskimi in lokalnimi sestavinami na pristen in izviren način.

Ob tej priložnosti je združenje Forum Nordicum podelilo posebno priznanje "Kraljica zime" naši skakalki Urši Bogataj.

Planica in Kranjska Gora bosta naslednje leto, od 21. februarja 2023 do 5. marca 2023, gostili FIS svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju, zanimanje za največji dogodek v zgodovini Republike Slovenije pa ježe sedaj izjemno.

Arhiv novic