19.3.2016

Ekipna tekma Norvežanom, domači orli na drugem mestu

Ekipna tekma Norvežanom, domači orli na drugem mestu

Zadnjo ekipno tekmo smučarjev skakalcev v letošnji sezoni svetovnega pokala je zanesljivo in zasluženo v sanjski planiški kulisi pred 32.500 gledalci dobila Norveška v postavi Daniel Andre Tande, Anders Fannemel, Kenneth Gangnes in Johann Andre Forfang. S poletom dolgim 246 metrov v finalni seriji je Slovenijo na drugo mesto v družbi Jurija Tepeša, Anžeta Semeniča in Robija Kranjca popeljal Peter Prevc. Naši orli so na koncu imeli točno 1 desetinko prednosti pred tretjeuvrščenimi Avstrijci, za katere so nastopali Stefan Kraft, Manuel Poppinger, Manuel Fettner in Michael Hayböck

Jutri bo v Planici na sporedu še finalna tekma letošnje sezone po kateri bo Peter Prevc prejel veliki kristalni globus in že tretjič zapored mali kristalni globus za zmago v seštevku poletov. Slovenija bo v pokalu narodov branila veliko prednost pred Nemčijo na drugem mestu. Tekma se začne ob 10. uri.

Daniel Andre Tande, Norveška, 1. mesto

Seveda smo zelo zadovoljni z zmago, naši skoki so bili dobri, a vsi niso bili odlični. Na koncu nas sicer ni skrbelo, da nam ne bi uspelo zadržati prvega mesta. Moram pa povedati, da nam je prav v čast skakati pred takšno množico gledalcev. Vzdušje je res super, skakalnica je zelo lepa in že od četrtka tukaj zares lahko uživamo.

Anže Semenič, Slovenija, 2. mesto

Zelo sem zadovoljen s svojimi skoki danes, nimam se kaj za pritoževati. Vesel sem, da nam je na koncu uspelo osvojiti drugo mesto, kar je super rezultat. Ne spomnim se, da bi bila na ekipnih tekmah kdaj tako majhna razlika, sploh pa ne na letalnicah. Morda Robi ve za kakšno, ker je nekaj let več v svetovnem pokalu. Super, da se je tako razpletlo v našo korist.

Manuel Poppinger, Avstrija, 3. mesto

Kljub temu, da nam je malo zmanjkalo do drugega mesta, nismo razočarani. Prikazali smo dobre polete in smo si to mesto tudi zaslužili. Seveda je vedno prostor za izboljšave, a danes moramo biti zadovoljni in uživati v super finalu letošnje sezone.


.: Fotogalerija :.


Rezultati, svetovni pokal, ekipna tekma .: Planica :.

Arhiv novic