21.3.2009

Norveški orli leteli najdlje

Planica - Norveški orli Tom Hilde, Johan R. Evensen, Anders Jacobsen in Anders Bardal so zmagovalci zadnje ekipne preizkušnje v tej sezoni svetovnega pokala v Planici. Največja skakalnica na svetu je danes 26.000 glavi množici ponudila poskusno serijo, prvo serijo v konkurenci in tri skupine finalne serije, nato pa je žirija drugo serijo zaradi premočnega vetra razveljavila. Presenetljiv durgi so bili tako Poljaki, tretji pa Rusi. Zelo dobo so znova leteli Slovenci, ki so na krilih Kranjčevih 226.5 metrov s poskusne serije zasedli peto mesto.

Anders Bardal, Norveška
Planica je res naša skakalnica, saj smo tu vedno dosegali dobre rezultate. Radi letimo in tukaj lahko to delamo. Jutri se bomo borili za skupno drugo mesto, ampak tudi 50 točk zaostanka za Finci bo težko nadoknaditi, saj so tudi oni odlični letalci.

Adam Malysz, Poljska
Senzacionalno sem spet drugi, tokrat z ekipo. Prav vsi fantje smo danes odskakali odlično in smo zasluženo tako visoko.

Denis Kornilov, Rusija
Smo res srečni, saj smo že drugič na stopničkah po poletih v Oberstdorfu. Včeraj je bilo vzdušje med nami zelo pozitivno, cilj je bila uvrstitev med pet, sanjali pa smo stopničke. In danes so se sanje uresničile.

 

Rezultati (*.pdf) >>>

Arhiv novic