18.3.2010

Kvalifikacije prestali vsi Slovenci

Planica - Na posamični preizkušnji svetovnega prvenstva v poletih v Planici bomo imeli vse štiri slovenske predstavnike, na kvalifikacijah najboljši Kasai.

Planica - Dolino pod Poncami je v kvalifikacijski seriji obsijalo sonce, zaradi česar je to nekoliko izboljšalo termiko na planiški velikanki. Med kvalifikanti je bil najboljši Japonec Noriaki Kasai (210,5 m), drugo mesto je zasedel Čeh Antonin Hajek(207,5), tretji pa je bil Poljak Kamil Stoch (201,5). Med najboljšimi desetimi v svetovnem pokalu, ki so imeli nastop na tekmi že zagotovljen, je izjemno nastopil Norvežan Bjoern Einar Romoeren. Svetovni rekorder je pristal pri 230,5 m. Odlično je letel tudi Robert Kranjec, ki je pristal pri 216,5 m, identično daljavo pa je imel še Poljak Adam Malysz. "V zraku sem se počutil dobro. Imam še nekaj rezerve. Danes je bil le test skakalnice, glavno nas čaka jutri," je dejal Kranjec. Zmagovalec svetovnega pokala Simon Amman je poletel 225,5 m.

Tudi prestali trije predstavniki Slovenije so se uspešno prebili skozi kvalifikacijsko sito. Primož Pikl je s skokom 190,5 m zasedel 15. mesto. "Letalnico so dobro pripravili, saj letiš zelo nizko," je po uspešnem nastopu dejal 27-letni Ljubenec.Robert Hrgota (185,5 m) je zasedel 21. mesto, Jernej Damjan (181,5) pa je bil mesto za njim. "V Planico sem prišel uživat. Če nisi v dobri formi, je tu težko tekmovati. Po slabih nastopih na Finskem sem Matjažu rekel, če se skoki ne stabilizirajo, v Planici ne bom nastopil. Nato so se na zaključku sezone skoki le stabiliziral in prišel sem pod Ponce."

Prva izmed štirih serij posamične preizkušnje svetovnega prvenstva je na sporedu v petek ob 15:15. Še pred tem je ob 14.15 na sporedu poizkusna serija.


Rezultati: Svetovno prvenstvo .: Planica :. Kvalifikacije


Na sliki: Primož Pikl (c) sloski.si
Arhiv novic