20.3.2016

Popoln zaključek sezone - nova dvojna zmaga Slovenije

Popoln zaključek sezone - nova dvojna zmaga Slovenije

Zadnjo, 41. tekmo svetovnega pokala v tej sezoni je v Planici spremljalo kar 33.000 gledalcev, skupaj v štirih dneh pa neverjetnih 110.000 gledalcev. Ljubitelji smučarskih poletov so znova prišli na svoj račun, poleg prekrasne spomladanske kulise so svoje dodali še skakalci. Na koncu se je neverjetne 15. zmage na 29. posamični tekmi sezone veselil Peter Prevc, ki je sezono zaključil z 241,5 metri in 435 točkami. Drugi je bil njegov reprezentančni kolega Robert Kranjec, ki je zbral 420,4 točk, tretji pa Norvežan Johann Andre Forfang, ki je z 245 metri poskrbel za daljavo dneva in tudi osebni rekord. 

Peter Prevc, 1. mesto in zmagovalec svetovnega pokala

Zadovoljstvo in olajšanje. Sezone je zdaj konec. Razpletla se je vrhunsko, odlično, nepredstavljivo! Na tako sezono mislim, da sploh nihče ne upa pomisliti, ker je skoraj neponovljiva. V primerjavi s prejšnjimi sezonami je bila psihično veliko bolj naporna. Zraven teh uspehov pride veliko drugih obveznosti, a to je seveda dobro. Zdaj bo dobro, ko je konec. Pričakoval sem, da je globus težji, zato sem ga dvignil z lahkoto, je pa tudi lažji kot zlati orel.

Robert Kranjec, 2. mesto na današnji tekmi

Drugega, kot zadovoljen ne morem biti. Planica je bila res super, sami odlični rezultati, od prvega do drugega in tretjega mesta. Zadovoljen sem, hkrati pa tudi vesel, da je sezone konec.

Po koncu tekme je sledilo še veliko slavje ob dvigu velikega in malega kristalnega globusa, ki ju je prejel Peter Prevc. V pokalu narodov so zanesljivo zmagali Norvežani, podljena pa so bila tudi priznanja za najboljša dekleta v seštevku svetovnega pokala - veliki kristalni globus je dvignila Sara Takanaši iz Japonske, Maja Vtič je bila tretja.

Izjavi po koncu sezone

Sara Takanaši, zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala

Letošnji globus mi je od vseh najljubši. Lanska sezona je bila zelo težka, predvsem psihično. Po sezoni sem še bolj trenirala in naredila še več, da se znova vrnem na vrh. Mislim, da sem iz lanske sezone veliko odnesla, se veliko naučila. Letos sem začela dobro, kar mi je vlilo še dodatne samozavesti. Bilo je sicer nekaj spodrsljajev, a ravno ta samozavest mi je pomagala, da me niso vrgli iz tira. Zelo sem vesela, ker sem globus dobila pred takšno publiko kot je v Planici, kjer sem sicer prvič - tako kot tudi na tekmi v smučarskih poletih. Želim si, da bi tudi punce kdaj letele pred takšno množico gledalcev.

Maja Vtič, tretje mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala

Seveda sem s sezono zelo zadovoljna, veliko stvari se mi je končno poklopilo, na kar sem čakala dolgo časa. Bilo je veliko uvrstitev na stopničke za zmagovalke, vrhunec pa je bila seveda prva zmaga v karieri na Ljubnem ob Savijni. Tam je publika vedno odlična, a tukaj v Planici je bilo enostavno sanjsko in prejeti priznanje pred takšno množico je res pravi užitek. Zdaj me čaka še nekaj študijskih obveznosti, saj želim diplomirati, nato pa kmalu že treningi za novo sezono v kateri s puncami želimi še nadgraditi letošnje rezultate.


.: Fotogalerija :.


Rezultati, finale svetovnega pokala .: Planica :.

Arhiv novic