8.2.2019

Planica gostila sprinterske preizkušnje

V Planici so danes potekale sprinterske tekme OPA celinskega pokala v teku na smučeh v članski in v kategoriji do 20 let. Pod najboljša slovenska rezultat sta se podpisala Anita Klemenčič v članski in Vili Črv v kategoriji U20.

Image


Član domačega kluba ND Rateče Planica, Vili Črv, je na sprinterski preizkušnji v prostem slogu izpadel v polfinalu, na koncu pa je to pomenilo 10. mesto v kategoriji do 20 let. V izločilnih bojih v tej kategoriji so bili tudi Anže Gros, Gal Gros in Miha Jan, ki pa so se zvrstili na mestih od 27. do 30. Do zmage je prišel Francoz Jules Chappaz.

Med mladinkami do 20 let je bila od naših predstavnic najboljša Anja Mandeljc na 16. mestu, v četrtfinalu pa so tekle še Sara Jazbec, ki je zasedla končno 20. mesto, Klara Mali, ki je bila 22., Neža Žerjav je bila 25., Neža Perko 26., Maja Kerštajn je bila 29., Hana Mazi Jamnik pa 30. Najhitrejša je bila Nemka Anna-Marie Dietze.

V kategoriji članov nismo imeli predstavnika v izločilnih bojih, najboljši je bil Luka Prosen na 35. mestu, med članicami pa je Anita Klemenčič izpadla v četrtfinalu, zasedla je 21. mesto. Zmagi sta odnesla predstavnika Italije, Claudio Muller v moški in Ilaria Debertolis v ženski konkurenci.

V Planici bodo jutri na sporedu tekme na razdalji v klasičnem koraku, v nedeljo pa še tekme s skupinskim štartom v prosti tehniki.

Uradni rezultati >>

Arhiv novic