13.12.2022

70 dni do Planice 2023 razglasitev najboljših športnikov leta zaznamovale športnice in športniki Smučarske zveze Slovenije

Najlepša popotnica FIS svetovnemu prvenstvu v nordijskem smučanju Planica 2023 je današnja razglasitev Športnik leta.

Image


Letošnjo slavnostna razglasitev najboljših športnic, športnikov in ekip v državi so zaznamovale športnice in športniki Smučarske zveze Slovenije. Športna ekipa leta 2022 je postala mešana skakalna ekipa v sestavi Urša Bogataj, Nika Križnar, Peter Prevc in Timi Zajc, ki je na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu spisala zgodovino in osvojila olimpijsko zlato. Športnica leta je postala olimpijska zmagovalka Urša Bogataj
olimpijca Nika Križnar, smučarska skakalka, in Žan Kranjec, alpski smučar, pa sta osvojila tretje mesto. 

Priprave na FIS svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju Planica 2023 so v polnem zamahu. Dolina pod Poncami vedno bolj dobiva podobo najlepšega prizorišča v zgodovini svetovnih prvenstvev.

Dnevne vstopnice za zimski spektakel v Planici so že na voljo na prodajnih mestih. Cene vstopnic se gibljejo od 15 EUR do 64 EUR za stojišča. Navijači bodo lahko spremljali najmanj dve tekmi na dan, bogat glasbeni program in številni dogodke na različnih prizoriščih. Spektakel bodo tudi podelitve odličij v Planica Nordijskem parku v Kranjski Gori, na t.i. Medal plaza, kjer bo 21. februarja 2023 potekala tudi otvoritvena slovesnost.

OK Planica je skupaj z Mednarodno smučarsko zvezo skrbno oblikoval program svetovnega prvenstva. Obisk tekmovalnega dne je zastavljen tako, da si obiskovalci v enem dnevu lahko ogledajo več športnih disciplin, tudi med tednom ne bodo prikrajšani za športne užitke.

Več o programu si lahko preberete tukaj: https://www.planica2023.si/program

Vstopnice so na voljo tukaj: https://www.cts.eventim.si/campaign/planica2023

Arhiv novic