3.12.2020

Planica letos v živo le na TV SLO 2 in Valu 202

Organizatorji FIS svetovnega prvenstva v smučarskih poletih – Planica 2020 smo danes sprejeli končno odločitev, da obisk športne prireditve gledalcem ne bo omogočen. Žal odločitev vključuje tudi idejo o dostopu obiskovalcev z osebnimi avtomobili. Projekt »Pripelji se v Planico in poglej« t.i. Drive-in bo tako moral počakati na morebitno drugo priložnost.

Image


Odločitev je bila sprejeta na podlagi veljavnih ukrepov Vlade RS za omejitev in obvladovanje koronavirusne bolezni SARS CoV-2 (COVID-19) v Republiki Sloveniji in z obžalovanjem, saj so v Planici gledalci tisti, ki dogodku dajejo potrebno vzdušje in čarobnost. Seveda pa je razumljivo, da je v prvi vrsti potrebno poskrbeti za zdravje nas vseh. Planica kljub temu ostaja največji slovenski športni praznik, neposredno pa jo bo mogoče od vključno četrtka, 10.12. do nedelje, 13.12.2020 spremljati preko televizijskih sprejemnikov na programu TV SLO 2 ali na radijskih valovih Vala 202.

Prvič v zgodovini bo tekmovanje na letalnici bratov Gorišek potekalo pod žarometi. Ta tehnično zahteven projekt bo realiziran skupaj s specializiranim podjetjem Stichaller z avstrijske Koroške. Brez pomoči dolgoletnih partnerjev, Mednarodne smučarske zveze (FIS) in nosilca medijskih pravic Evropske radiodifuzne zveze (EBU), ta projekt ne bi bil izvedljiv, zato se jim iskreno zahvaljujemo.

Velika zahvala pa gre tudi zvestim in dolgoletnim sponzorjem Planice, ki bodo kljub nenavadnim razmeram na prireditvi prisotni s svojimi blagovnimi znamkami in sporočili.

Skakalce lahko s pomočjo virtualnega navijaškega vzdušja podprete tudi iz domače dnevne sobe. Zavarovalnica Triglav kot zlati sponzor Planice navijačem namreč omogoča, da junake zime v živo, preko orodja za oddaljena srečanja, podprejo na zaslonih, ki bodo smučarske skakalce pričakali v izteku letalnice. Vsakdo, ki želi soustvarjati edinstveno navijaško vzdušje, ki bo dolino pod Poncami letos prevetrilo prvič, lahko svojo prijavo odda na spletni strani triglav.si/planica.

Kupci vstopnic bodo naknadno obveščeni o možnostih menjave za marčevsko tekmovanje FIS finala svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici skladno z veljavno zakonodajo.

Ker je v teh časih ko moramo skrbeti za zdravje en drugega naš najpomembnejši cilj, da zagotovimo varnost za vse, zveste navijače in podpornike Planice skupaj s pristojnimi organi vljudno naprošamo, da ne prihajajo v Planico, saj bo dolina pod Poncami zaprta za obiskovalce. 

V sodelovanju z Uradom Vlade RS za komuniciranje vabimo, da si na svoje pametne telefone namestite aplikacijo Ostani zdrav, saj boste tako prispevali k omejitvi virusa COVID-19 in nam vsem omogočili, da se morda že meseca marca 2021 spet srečamo v dolini pod Poncami.

Pripravljalna dela na prizorišču navkljub zahtevnim vremenskim razmeram sicer potekajo skladno z načrti, tako da smo lahko znova v pričakovanju nepozabnega spektakla.  

Arhiv novic