18.2.2017

Jelenko deseti na prvi preizkušnji v Planici

Na prvi izmed dveh tekem FIS celinskega pokala v Planici so nastopili tudi nordijski kombinatorci. V Nordijskem centru smo videli 59 tekmovalcev, ki so prišli iz 13. držav, med njimi pa je bilo tudi osem Slovencev.

Image


FOTOGALERIJA >>>  

Tekma se je začela ob 10.30 na Bloudkovi velikanki, tekaški del pa je prišel na vrsto ob 15.00, ko so se tekmovalci podali v prvega izmed petih 2-kilometrskih krogov.

S prvim delom preizkušnje je odlično opravil Marjan Jelenko, ki si je delil prvo mesto z Nemcem Terencom Weberjem; oba sta namreč pristala pri 134,5 metra in si zagotovila istočasen popoldanski start. Norvežan Harald Johnas Riiber je bil tretji (133,5 metra) s čimer je tekaški del začel 26 sekunde kasneje kot vodilna kombinatorca, še dve sekundi kasneje pa je nastopil Avstrijec Lukas Klapfer (129,5 m).

V teku je Klapfer pričakovano napadel in si v cilju nabral precejšnjo prednost. Weber je na drugem mestu zaostal 18.7 sekunde, tretji pa je bil njegov rojak David Welde, ki je za 10 kilometrov potreboval še deset sekund več. Jelenko je dan v Planici sklenil na desetem mestu, dobro uvrstitev pa je dosegel tudi Vid Vrhovnik, ki je končal kot 21.

Arhiv novic