5.6.2014

Planica ne bo gostila nordijskega SP 2019

Planica ne bo gostila nordijskega SP 2019


Najpomembnejše dejanje letošnjega FIS kongresa v Barceloni se je sklenilo z razglasitvijo organizatorjev svetovnih prvenstev v letih 2018 in 2019. Cela Slovenija je seveda spremljala rezultate glasovanj o nordijskem svetovnem prvenstvu, žal pa se stvari niso razpletle po naših željah.



FOTOGALERIJA >>>

V prvem krogu glasovanja je brez glasu predsedstva ostal kazahstanski Almaty, Planica je dobila tri glasove, avstrijski Seefeld šest, nemški Oberstdorf pa osem. V drugem krogu so se številke ponovile, kar je pomenilo, da je dolina pod Poncami ostala brez SP, v finalu pa je nato zmagal Seefeld, ki je ugnal Oberstdorf z devetimi glasovi proti osmim.



Odlična kandidatura Planice, katere vrhunec je bila izjemna predstavitev Petre Majdič in Francija Petka pred dvema dnevoma, je tako ostala nenagrajena. Planiška ekipa, ki se je trudila v Slovenijo pripeljati enega izmed največjih zimskih športnih dogodkov, je bila razočarana, vseeno pa se bo v domovino vrnila z vednostjo, da je dala vse od sebe. Veliko priznanje pa si zasluži širša slovenska javnost, ki je Planico podpirala in za njo navijala ves čas kandidature. 

Arhiv novic