4.2.2022

OPA: Za uvod po dve zmagi v Nemčijo in Francijo

Tridnevno tekmovanje za tekme FIS OPA celinskega pokala so se v Planici začele s preizkušnjami na razdalji v klasičnem koraku.

Image


Foto galerija >>

V konkurenci mladink je na 5 km progi zmagala Nemka Helen Hoffmann pred Švicarko Siri Wigger in rojakinjo Germana Thannheimer. Na 11. mestu je končala najboljša Slovenka, Hana Mazi Jamnik z zaostankom 54,6 sekund za zmagovalko, točke pa so osvojile tudi Klara Mali na 20. mestu, Tia Janežič mesto za njo z rezultatom kariere in Lucija Medja na 25. mestu.

V konkurenci mladincev je 10 km preizkušnjo dobil Francoz Mathis Desloges pred Švicarjem Fabriziom Albasinijem in Nemcem Jannisom Grimmeckejem. Točke so osvojili tudi trije Slovenci, Jošt Mulej je končal na 21. mestu, Atila Peček je bil 26., Izidor Karničar pa je končal na 30. mestu.

V konkurenci članic je zmagala Nemka Lisa Lohmann, dobro minuto je zaostala Švicarka Desiree Steiner, tretja je bila Italijanka Nicole Monsorno. Šest točk je na 25. mestu osvojila Petra Race. Moško preizkušnjo na 15 km je dobil Francoz Jules Chappaz pred rojakom Theom Schelyjem, tretji je bil Italijan Simone Dapra, na 22. mestu je bil končal edini Slovenec Boštjan Korošec.

Arhiv novic