23.9.2018

Mario Seidl do planiškega dvojčka zmag

Nordijski kombinatorci so s finalno tekmo poletne velike nagrade zaključili letošnjo poletno sezono na najvišjem nivoju. Skupni zmagovalec je postal Mario Seidl, ki je bil najboljši v Planici tudi danes, odličen 11. je bil najboljši domačin, Vid Vrhovnik.

Image


Fotogalerija (ZZ/BoBo) >>>

Zadnji dan letošnje sezone poletne velike nagrade v nordijski kombinaciji v Planici je tekmovalce, spremljevalce in občinstvo pozdravilo prijetno sonce, tako da smo si lahko obetali lepo planiško tekmo. Po skakalnem delu preizkušnje presenečenja na vrhu ni bilo. Konkurenci je znova pobegnil Mario Seidl s 141 metri ter 20 sekundami prednosti pred Norvežanom Espenom Bjoernstadom, Japonec Aguri Šimizu je zaostajal še dodatnih 10 sekund na tretjem mestu. Edini, ki bi lahko Seidlu danes teoretično še odvzel skupno zmago, Finec Ilkka Herola je s 131 metri zasedal 6. mesto, imel pa je 1:23 minute zaostanka za Avstrijcem.

Naša ekipa je danes nastopila bolje kot včeraj. Vid Vrhovnik je s 130 metri zasedal 13. mesto, v tesni seriji je imel 1:38 minute zaostanka. Najboljšo trideseterico je zaokrožil Gašper Brecl s 118 metri in 3:09 minutami zaostanka za vodilnim. Obžej Jelen je na 34. mestu imel 3:22 minute zaostanka, Rok Jelen na 40. mestu 4:01 minute, Nik Knaus in Matevž Malovrh pa sta se zvrstila na 43. in 44. mestu z zaostankom okrog petih minut. 

Na tekaški preizkušnji na samem vrhu pričakovano ni prišlo do nobene spremembe in Mario Seidl je ponovil lanskoletni dosežek Magnusa Moana in dobil obe planiški tekmi. Drugo mesto je zadržal Norvežan Bjoernstad, ki je v ciljnem sprintu ugnal Japonca Šimizuja in Francoza Francoisa Brauda. Že z naslednjo skupino pa je v cilj pritekel Vrhovnik, ki je na koncu z zaostankom dobre pol minute zasedel odlično 11. mesto in je s tem izboljšal lanskoletno 12. mesto in najboljšo slovensko uvrstitev tokrat poškodovanega Marjana Jelenka.

Žal je nekaj malega, 11 sekund, tokrat do točk zmanjkalo v teku znova odličnemu Roku Jelenu, ki je osvojil 32. mesto, tik za njim je na 34. mestu končal Ožbej Jelen, Brecl je padel na 38. mesto, Knaus in Malovrh sta debitantski vikend med najboljšimi sklenila na 42. in 43. mestu. 

V skupnem seštevku je torej zmago slavil Seidl, ki je bil po točkah najboljši že lani, a se ni udeležil vseh tekem in zato uradno ni zmagal ter prejel nagrade, drugo mesto je zadržal danes peti Finec Ilkka Herola, tretje pa danes šesti Avstrijec Martin Fritz. Vid Vrhovnik je na koncu z 42 zbranimi točkami lanskoletni dosežek popravil za 10 točk in je osvojil 31. mesto, Rok Jelen pa je po včerajšnjih prvih točkah med elito osvojil končno 62. mesto.

Arhiv novic