21.1.2018

Poltoranin Kläbu preprečil planiški dvojček zmag

Kazahstanec Aleksej Poltoranin je na izjemno težki 15 km preizkušnji v klasičnem koraku v Planici v srditem boju ugnal norveškega asa Johannesa Hösflota Kläba, tretje mesto je osvojil Šved Calle Halfvarson. Naši niso osvojili točk.

Image


FOTOGALERIJA >>
foto: Borut Živulovič/Bobo

Planica se je po zahtevnih sprinterskih preizkušnjah v klasičnem koraku danes izkazala še z zelo zahtevno preizkušnjo na 15 km razdalji. Spemljali smo lahko srdit boj med izjemnima Kazahstancem Aleksejem Poltoraninom in Norvežanom Johannesom Hösflotom Kläbom. Tekača sta bila še 5 km pred ciljem povsem poravnana, nato pa je Kazahstanec strl odpor včerajšnjega zmagovalca in vodilnega v skupnem seštevku svetovnega pokala ter na cilju imel 13,2 sekund naskoka. Na tretje mesto je z zelo dobrim tekom v drugi polovici proge prišel Šved Calle Halfvarsson, ki je zaostal že 42,8 sekund. "Rezultat je odličen. Ko si dlje časa brez vrhunskega rezultata, se vate naseli manjši dvom. Včeraj sem padel in nisem videl, kako bi šlo, danes pa je vse v redu, tako rezultat kot počutje," je po zmagi povedal Poltoranin.

Naše osmerice, Janez Lampič ni štartal, ni bilo med najboljšo trideseterico. Še najbližje ji je bil Miha Šimenc, ki je na zelo zahtevni progi zaostal 3:42,0 minut, kar je bilo dovolj za končno 55. mesto. Domen Potočnik, Benjamin Črv, Miha Ličef, Luka Prosen, Erik Raduha, Bor Grdadolnik in Jan Mezek so se zvrstili med 62. in 74. mestom.

Svetovni pokal v teku na smučeh se bo prihodnji konec tedna nadaljeval v avstrijskem Seefeldu, kar bo tudi zadnja postaja pred olimpijskimi igrami v Pjongčangu. V Seefeldu bo program podoben kot v Planici, le da bodo tekači in tekačice tekle v prostem slogu.

Uradni rezultati >>>

Arhiv novic