19.3.2010

Po prvem dnevu Kranjec na šestem mestu

Planica - Simon Ammann in Adam Malysz sta si v prvih dveh serijah svetovnega prvenstva že priskakala lepo prednost pred konkurenco, saj tretjeuvrščeni Gregor Schlierenzauer za Ammannom zaostaja že 17,2 točk. Slovenski adut Robi Kranjec z daljavo dneva, 223.5 metrov, zaseda šesto mesto.

Planica Simon Ammann in Adam Malysz sta si v prvih dveh serijah svetovnega prvenstva že priskakala lepo prednost pred konkurenco, saj tretjeuvrščeni Gregor Schlierenzauer za Ammannom zaostaja že 17,2 točk. Slovenski adut Robi Kranjec z daljavo dneva, 223.5 metrov, zaseda šesto mesto.

Damjanu se je strgala sponka na čevlju

Žirija je danes imela nekaj težav z vremenom v poskusni seriji, a v prvi in drugi tekmovalni seriji je pred 17.500 glavo množico vse teklo tako kot mora. Zbrane pod največjo letalnico na svetu je v prvi seriji povsem obnorel Robi Kranjec, ki je poletel do kar 223.5 metrov, a je zasedal sedmo mesto. Pred njim so se s krajšimi poleti, a večjimi pribitki točk zvrstili Harri Olli, Björn Einar Romören, Gregor Schlierenzauer, Anders Jacobsen, Simon Ammann in Adam Malysz, ki je vodil. V finale sta se prebila od naših orlov tudi Jernej Damjan na 19. in Robi Hrgota na 24. mestu. Primožu Piklu se je skok ponesrečil in se ni uvrstil v nadaljnje tri serije svetovnega prvenstva. "Ne vem točno kaj je šlo tako narobe. Pogledati si moram posnetek skoka in potem bom videl, kje točno se je tako zataknilo," je povedal Pikl. Srečo v nesreči je v prvi seriji imel Damjan, ki se mu je strgala sponka pri čevlju, kar je vplivalo na slabši doskok, v zraku pa ni imel težav: "V zraku sploh nisem vedel, šele pri doskoku sem začutil, da je nekaj narobe. Na srečo ni bilo nič hujšega."

Damjan zadovoljen, Hrgota ne

V finalni seriji, v kateri je zaradi delitve 30. mesta nastopilo 31 skakalcev, je bil od naših najprej na vrsti Hrgota. V mrzli dolini pod Poncami se mu drugi skok ni posrečil: "Sam skok se mi sploh ni zdel slab, vendar nikakor ne morem biti zadovoljen z današnjim rezultatom." Hrgota je prvi tekmovalni dan končal tik za Jannejom Ahonenom na 28. mestu. V finalu je malce izgubil tudi Damjan, ki je padel na 21. mesto, s poletom dolgim 194.5 metrov: "Po treh letih sem v prvi seriji zopet skočil dvesto metrov, kar je zelo dobro. Glede na mojo letošnjo sezono moram biti z današnjimi nastopi zadovoljen." Seveda bosta tako oba naša kot vseh ostalih 30 skakalcev imela priložnost, da jutri v tretji in četrti seriji izboljšajo svojo uvrstitev.

Kranjec bo napadal s šestega mesta

Blaznenje pod Velikanko je nadaljeval naš državni rekorder, Robi Kranjec. V finalu mu ni uspel tako dober polet kot v prvi seriji, pristal pa je pri 203.5 metrih. Kljub vsemu, je v drugi seriji pridobil eno mesto in je po prvem tekmovalnem dnevu na šestem mestu. "Sem zadovoljen s svojima skokoma. Prvi je bil boljši od drugega, a tudi ta ni bil slab," je bil kratek Kranjec. Pred njemu je Finec Olli, presenetljivi AvstrijecWolfgang Loitzl ter Schlierenzauer, Malysz in Ammann. Slednji je v finalu zopet premagal vse in konkurenci dal jasen znak, da bo jutri napadel sam vrh in skušal še oplemenititi zbirko zlatih odličij z velikih tekmovanj. Najbližje Švicarju je znova Poljak Malysz, ki zaostaja 2,8 točk in ima praktično edini realne možnosti, da prepreči novo slavje Ammanna. Na tretjem mestu se zdi, da Schlierenzauer, sicer aktualni prvak, nima možnosti za napad na zlato.

Jutri se poskusna serija prične ob 9.30 uri, vse pa opozarjamo, da se na pot podajte dovolj zgodaj, saj je sobotna prireditev v Planici že nekaj časa razprodana.

Rezultati prvega dne >>>

Arhiv novic