6.1.2017

Najboljša Slovenca na sprintu Šimenc in Urevčeva

Prvi dan tekmovanja FIS celinskega pokala v Planici se je končal s sprinterskima zmagama ameriških predstavnikov Sophie Caldwell in Simeona Hamiltona. Hamiltonu sta se na stopničkah pridružila Francoza Baptiste Gros in Lucas Chanavat, ob Caldwellovi pa smo videli Italijanki Greto Laurent in Francesco Baudin.

Image


Fotogalerija >>> 

V moški konkurenci je bil od naših tekačev najboljši Miha Šimenc, ki je zasedel 18. mesto, medtem ko je bila Eva Urevc 21. Do točk so prišli še Luka Prosen na 20., Miha Dolar na 26., Anita Klemenčič na 25. in Lea Einfalt na 28. mestu.

V kategoriji U20 je prvo mesto osvojil Nemec Janosch Brugger, sledila pa sta mu Italijan Simone Dapra in Francoz Camille Laude. V ženski konkurenci je bila najboljša Nemka Coletta Rydzek, Francozinja Lena Quintin je bila druga, tretja pa Anna-Maria Dietze, še ena nemška predstavnica.

Najboljša slovenska uvrstitev je pripadla Anji Mandeljc, ki je zasedla 13. mesto, Vili Črv je bil 15., točke pa so osvojili še Nina Klemenčič na 24., Neža Rupnik na 26., Luka Markun na 21. in Andrej Jenko na 23. mestu.

Na prvi preizkušnji celinskega pokala je sicer nastopilo 290 tekačic in tekačev iz 22. držav, že jutri pa si lahko obetamo nove zanimive boje na distancah. Dogajanje se bo pod Poncami začelo ob 9. uri zjutraj.

Arhiv novic