2.11.2022

Od danes v prodaji dnevne vstopnice za FIS svetovno prvenstvo v Planici

Danes se uradno pričenja prodaja dnevnih vstopnic za FIS svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju Planica 2023, ki bo potekalo naslednje leto med 21. februarjem 2023 in 5. marcem 2023.

Image


Cene vstopnic se gibljejo od 15 EUR do 64 EUR za stojišča. Navijači bodo lahko spremljali najmanj dve tekmi na dan, bogat glasbeni program in številne dogodke na različnih prizoriščih. Spektakel bodo tudi podelitve odličij v Planica Nordijskem parku v Kranjski Gori, na t.i. Medal plaza, kjer bo 21. februarja 2023 potekala tudi otvoritvena slovesnost.

OK Planica je skupaj z Mednarodno smučarsko zvezo skrbno oblikoval program svetovnega prvenstva. Obisk tekmovalnega dne je zastavljen tako, da si obiskovalci v enem dnevu lahko ogledajo več športnih panog; tudi med tednom ne bodo prikrajšani za športne užitke. 

Kaj vse si bodo obiskovalci lahko ogledali z eno dnevno vstopnico?

Naj navedemo dva primera:

V soboto, 25. februarja 2023 se program pričenja že ob 10. uri zjutraj. Na sporedu bo prvi del tekme v nordijski kombinaciji na srednji napravi, tekaški del se bo začel ob 15.30 uri. Ob 14. uri se bodo za odličja merile tekačice na smučeh v skiatlonu, dva kompleta medalj pa bosta podeljena v smučarskih skokih z ekipno tekmo za skakalke in posamično tekmo na srednji skakalnici za skakalce. Dan se zaključi v Kranjski Gori, kjer bo v Planica Nordijskem parku, ob 20.23 potekala podelitev odličij.

V sredo, 1. marca 2023, se program prične ob 11. uri z ekipno preizkušnjo v nordijski kombinaciji. Ob 12.30 uri bodo na delu tekačice na smučeh, ob 17.30 pa se bo dogajanje preselilo na Bloudkovo velikanko, kjer se bodo za odličja merile smučarke skakalke. Zvečer bo v Planica Nordijskem parku, v Kranjski Gori, ob 20.23 podelitev odličij.

Otroci do šest let si bodo lahko tekme svetovnega prvenstva ogledali brezplačno, za otroke med 7 in 14 let pa bo veljal 50 odstotni popust.

Na FIS svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju Planica 2023 bomo razglasili 24 svetovnih prvakov in še dvakrat toliko prejemnikov srebrnih in bronastih odličij v treh panogah: v teku na smučeh, nordijski kombinaciji in smučarskih skokih. Zanimanje za največji športni dogodek v zgodovini Republike Slovenije pa je že sedaj izjemno.

Več o programu si lahko preberete tukaj: https://www.planica2023.si/program

Vstopnice so na voljo tukaj: https://www.cts.eventim.si/campaign/planica2023

Arhiv novic