9.2.2019

Drugi dan OPA celinskega pokala

Drugi dan tekmovanja za FIS OPA celinski pokal v teku na smučeh so prišle na vrsto preizkušnje na razdalji v klasičnem koraku.

Image

foto: Jan Kršinar

Kazahstanec Alexey Poltoranin, ki je v Planici slavil že na lanskoletni tekmi svetovnega pokala, je bil najboljši na 15-ih kilometrih, Estonec Karel Tammjarv je zasedel drugo, Poljak Dominik Bury pa tretje mesto. Naš najboljši tekmovalec je bil Benjamin Črv, ki je zasedel 21. mesto. V ženski konkurenci je po 10. kilometrih slavila Italijanka Lucia Scardoni, najbolj se ji je približala rojakinja Sara Pellegrini, tretja pa je bila Nemka Nadine Herrmann. Tako kot pred 24. urami je najboljši slovenski rezultat dosegla Anita Klemenčič, ki se je uvrstila na 16. mesto. 

V kategoriji U20 smo na 10 kilometrov videli trojno francosko slavje, saj so na stopničke prišli Jules Chappaz, Theo Schely in Mathieu Goalabre. Vili Črv, najhitrejši Slovenec je tokrat zasedel 18. mesto. Pri dekletih je razdaljo 5 kilometrov najhitreje pretekla Nemka Lisa Lohmann, reprezentančna kolegica Cindy Kammler je bila druga, Čehinja Barbora Havlickova pa tretja. 18. mesto je pripadlo naši tekačici Anji Mandeljc.

Jutri bo Planica gostila še tekme s skupinskim startom.

Uradni rezultati >>>

Arhiv novic