20.3.2009

Schlierenzauer do rekordne 13. zmage

Planica - Avstrijec Gregor Schlierenzauer nadaljuje zmagoviti niz v Planici, kjer je danes v samo eni seriji (težave z vetrom) dosegel rekordno 13. zmago v eni sezoni svetovnega pokala. Drugo mesto je osvojil Poljak Adam Malysz, tretji pa je bil še en prekaljeni maček, Rus Dimitry Vassiliev. Odlično so ob podpori 10.500 gledalcev leteli tudi slovenski orli. Robi Kranjec je osvojil 7. mesto, Jernej Damjan je bil dve mesti za njim, točke pa je osvojila tudi preostala trojica.

Rezultati (*.pdf) >>>

Skupni seštevek svetovnega pokala (27/28) >>>

Izjave najboljših

Gregor Schlierenzauer
Zmaga v Planici je vedno fantastična. Planica je največja skakalnica na svetu in zmaga na taki napravi ti prebudi res posebne občuteke. Si zelo ponosen nase in srečen. Upam pa na boljše vreme jutri. Z ekipo gremo jutri na zmago.

Adam Malysz
Dolgo sem čakal na stopničke in končno sem jih dočakal v Kuopiu. To so zame torej druge stopničke v sezoni, ki tudi meni pomenijo presenečenje.

Dimitry Vassiliev
V tej sezoni sem imel veliko dobrih rezultatov. Zelo sem vesel tretjega mesta, ki sem ga dosegel tu v Planici, kjer je vzdušje in sama okolica odlična.

Arhiv novic