13.11.2022

100 dni do Planice 2023: športniki pripravljeni, dnevne vstopnice že v prodaji

Do FIS svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju Planica 2023, ki bo potekalo naslednje leto med 21. februarjem 2023 in 5. marcem 2023, nas loči le še 100 dni.

Image


Slovenska reprezentanca v teku na smučeh je pred začetkom FIS svetovnega pokala spregovorila o poteku priprav in ciljih v novi sezoni, svojo podporo največjemu športnemu dogodku v zgodovini Republike Slovenije pa so izrazili tudi številni drugi slovenski športniki. Navijači lahko dnevne vstopnice za zimski spektakel že kupijo na prodajnih mestih.

Eva Urevc, naša tekačica na smučeh in dobitnica odličja na svetovnem prvenstvu, je pred pričetkom sezone optimistična: “Pripravljenost je dobra, stopnjevala se bo s tekme v tekmo.” Tudi ostali člani slovenske reprezentance, Anita KlemenčičAnja MandeljcNeža ŽerjavMiha ŠimencMiha Ličef in Vili Črv v novo sezono, katere vrhunec bo svetovno prvenstvo v Planici, vstopajo z željo po uspehih.

FIS svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju Planica 2023 so podprli številni slovenski športniki, ki so vsem tekmovalkam in tekmovalcem zaželeli veliko uspehov. Anže Kopitar, dvakratni zmagovalec Stanleyjevega pokala z ekipo Los Angeles Kings, je izrazil veselje, da Planica, dolina nordijskega smučanja, gosti svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah. V življenju Primoža Rogliča, olimpijskega prvaka v kronometru, Tokio 2020, in trikratnega zmagovalca kolesarske dirke po Španiji, ima Planica prav posebno mesto: “Še ko sem skakal, sem prav v Planici z ekipo osvojil naslov mladinskega svetovnega prvaka na ekipni tekmi.” Tadej Pogačar, dvakratni zmagovalec kolesarske Dirke po Franciji, upa, da si bo lahko ogledal kakšno tekmo, saj z veseljem spremlja nastope naših športnikov in športnic. “Tekmovati na svetovnem prvenstvu je poseben privilegij in nagrada za vsakega športnika, velikokrat je to tekmovanje, na katerega misliš daljše obdobje in se nanj pripravljaš,” je dejala Janja Garnbret, olimpijska prvakinja v športnem plezanju, Tokio 2020.

Dnevne vstopnice za zimski spektakel v Planici so že na voljo na prodajnih mestih. Cene vstopnic se gibljejo od 15 EUR do 64 EUR za stojišča. Navijači bodo lahko spremljali najmanj dve tekmi na dan, bogat glasbeni program in številni dogodke na različnih prizoriščih. Spektakel bodo tudi podelitve odličij v Planica Nordijskem parku v Kranjski Gori, na t.i. Medal plaza, kjer bo 21. februarja 2023 potekala tudi otvoritvena slovesnost.

OK Planica je skupaj z Mednarodno smučarsko zvezo skrbno oblikoval program svetovnega prvenstva. Obisk tekmovalnega dne je zastavljen tako, da si obiskovalci v enem dnevu lahko ogledajo več športnih disciplin, tudi med tednom ne bodo prikrajšani za športne užitke.

Več o programu si lahko preberete tukaj: https://www.planica2023.si/program

Vstopnice so na voljo tukaj: https://www.cts.eventim.si/campaign/planica2023

Arhiv novic