21.1.2018

COC-D: Druga zmaga Iraschko-Stolzeve, Breclova znova tretja

Tudi drugo tekmo celinskega pokala v smučarskih skokih za dekleta v Planici je zanesljivo dobila Avstrijka Daniela Iraschko-Stolz, Jerneja Brecl pa je prav tako ponovila včerajšnje tretje mesto.

Image

 

Četrto tekmo celinskega pokala v tej sezoni za dekleta je pričakovano in zanesljivo znova dobila Avstrijka Daniela Iraschko-Stolz. Povratnica po poškodbah je tokrat skočila 94.5 in 96 metrov, zbrala pa je 224,0 točk. Drugo mesto je ponovila Rusinja Aleksandra Barantčeva, ki je skočila 89 in 90 metrov, zbrala pa je 202,0 točk. Žal je v finalu na tretje mesto zdrsnila Jerneja Brecl, ki je bila po prvi seriji z 91 metri druga, v finalu pa je s 87 metri padla na tretje mesto, zbrala je 201,0 točk. 

Izjve najboljših treh:

Daniela Iraschko-Stolz, 1. mesto

Ker je bil to celinski pokal in ker sem bila favoritinja, ni bilo vse le v tem, da zmagam, bili so tudi drugi dejavniki. Pogoji so bili danes kar težki, želela pa sem prikazati boljše skoke kot včeraj. A moram iti korak nazaj, da grem lahko znova korak naprej, kar sem storila tudi na današnji tekmi. Ne maram vetra v hrbet, ne skačem rada ob takih pogojih, a danes sem zadovoljna. Veselim pa se tudi že Ljubnega, tam so odlični gledalci, tam je tudi najboljši navijaški klub na svetu od Špele (o. p. Rogelj). Veselim se že povratka na tekme svetovnega pokala, morda lahko presenetim.

Aleksandra Barantčeva, 2. mesto

Prvi skok ni bil dober, imela sem veter v hrbet. Drugi je bil boljši, saj sem imela tudi vzgonski veter. Zato sem na koncu lahko zadovoljna, še bolje pa bi bilo, če bi imeli vetrovno izravnavo. A sem zadovoljna in samozavestna pred naslednjimi tekmami. 

Jerneja Brecl, 3. mesto

Drugi skok je bil zelo slab, napako sem naredila še na naletu, saj se nisem dobro pripeljala do odskoka. Tretje mesto je vseeno lep dosežek, zdaj pa že gledam proti Ljubnemu, kjer želim narediti dobre skoke in osvojiti nekaj točk svetovnega pokala.

 

Arhiv novic