30.11.2017

Predaja vozil Volkswagen Planiškim skakalnim šolam

V prostorih podjetja Porsche Ljubljana je danes potekala slovesna predaja desetih kombijev Volkswagen Transporter osmim klubom, ki v sklopu projekta ''Planiške skakalne šole'' trenirajo z mladimi skakalkami in skakalci.

Image


FOTOGALERIJA >>


Predaja je s tem zaznamovala nadgradnjo projekta, ki poteka v sodelovanju z OK Planica in partnerji, ki bodo poskrbeli za to, da se bo nadaljevala vzgoja novih vrhunskih športnikov. Poleg blagovne znamke Volkswagen Gospodarska vozila pri projektu sodeluje že AMZS, ki bo poskrbela za varnost na cesti, Zavarovalnica Triglav za vsa potrebna zavarovanja, družba medijskih vsebin Dnevnik pa za seznanitev javnosti o dogajanju v klubih. Projektu se je pridružilo tudi podjetje Manner, ki je lani prevzelo pokroviteljstvo pri šolskih tekmovanjih v smučarskih skokih in projektu Skoči z nami.

Ljubo Jasnič, podpredsednik OK Planica
Tukaj smo s partnerji, ki so skupaj z OK Planico naredili veliko potezo za naše klube skozi Planiške skakalne šole. Danes bomo predstavnikom klubom oddali 10 vozil. Zgodba se je začela skozi razgovore o varni vožnji. Tu gre za najmlajše, ki rastejo v klubih, preden pridejo v reprezentanco in za te moramo poskrbeti. Vozila Volkswagna so vrhunske kvalitete. Volkswagen Slovenija je dal vsem klubom tudi bon, da bodo lahko koristili servis. AMZS je prišel zraven s projektom varne vožnje na Vranskem. Vsi, ki bodo te kombije vozili bodo imeli 15. ali 21. decembra možnost preživeti dopoldne na poligonu na Vranskem. Sodelovanje z Mannerjem je potekalo že prej, saj vodijo tekmovanja najmlajših. Z Dnevnikom pa smo dogovorjeni, da bodo v vsaki številki Nedeljskega Dnevnika opisovali, kako se v klubih dela, živi, kako kraj živi s klubom in obratno. Predstavili bodo vodstvo in najmlajše, vse, ki so del tega projekta. Brez OK Planica, ki je del svojega dobička namenila za to, da smo preko SZS, kupili te kombije, te akcije verjetno ne bi bilo. Zato bi rad poudaril, da vsak, ki kupi karto za Planico, prispeva tudi denar, ki se vrne nazaj h klubom.

Primož Ulaga, predstavnik klubov
V imenu klubov se zahvaljujem za to prepotrebno pomoč. Ta odločitev je prava, saj so klubi produkcija v skokih, otroci se v klubih začnejo učiti osnovnih prvin, da lahko potem pridejo do reprezentantov.

Vladimir Štupica, vodja prodaje Volkswagen Gospodarska vozila pri Porsche Slovenija
Zelo smo bili veseli povabila za sodelovanje pri temu projektu. Že tako ali tako je naš moto Vrhunska mobilnost in tako smo se odločili pomagati tudi skakalnim klubom. Veseli nas, da bomo lahko pripomogli k izvajanju tega slogana Varno na tekme, varno na treninge. Vsa vozila so opremljena z vrhunskim štirikolesnim pogonom 4Motion in sem prepričan, da bodo zagotavljala potrebno varnost in omogočala izvedbo vseh dejavnosti klubov.

Miha Eržen, direktor trženja in razvoja pri Dnevniku
Na povabilo g. Jasniča v medijski hiši Dnevnik d.d. z blagovnima znamkama Dnevnik in Nedeljski Dnevnik nismo niti malo oklevali, da bi se pridružili tako dobremu projektu oziroma iniciativi. Apeliram na klube, da v sodelovanju z našo novinarsko ekipo poskušate pripraviti čim boljši material in aktivno sodelujete z ekipo, da bomo pripravili čim boljše prispevke, ki jih bo nato lahko cela slovenska javnost prebrala v Nedeljskem Dnevniku vsako sredo in na dnevnik.si od srede naprej. Skupaj bomo 15-krat, od naslednje srede do zadnje srede pred Planico. Predstavili bomo vse klube, ki bodo za to zainteresirani. Od tega projekta se nadejamo, da skoke pripeljemo še v kakšno slovensko gospodinjstvo.

Aleksandder Lipovšek, direktor Manner Slovenija
Kot veste je Manner globalno gledano eden večjih sponzorjev tega športa, skokov in poletov, zato smo ponosni, da lokalno že dolgo sodelujemo z OK Planica, tako da tu nismo samo kot sponzor, temveč smatramo, da smo že partnerji. Na povabilo SZS smo lani vstopili v projekt Skoči z nami, pri katerem podpiramo predšolske otroke. Seveda smo veseli tudi tega projekta Varno na tekme, varno na treninge. Upamo, da bomo tudi v Sloveniji našli čim več mladih orlov.

Anton Breznik, predsednik AMZS
Zelo smo ponosni, da smo del tega projekta. Zavedamo se, da ste športniki suvereni na snegu in ledu, vendar na skakalnicah. Da bi bili tudi tako suvereni na cestah bomo poskrbeli mi, zato vabimo voznike teh vozil, da se pridružijo našim strokovnjakom v Centru varne vožnje na Vranskem. Želim, da bi bili prevoženi kilometri varni. Vsem pa tudi veliko uspeha na tekmovanjih.

Arhiv novic