13.5.2018

Jutri začetek FIS kongresa, Planica gre po nordijsko SP

V Grčiji, natančneje v letovišču Costa Navarino, se začenja zadnja etapa kandidature Planice za FIS svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju leta 2023. Planica se je v boj za organizacijo tega tekmovanja podala četrtič zapored, za naziv gostiteljice pa je pripravljena kot še nikoli.

Image


Ekipa, ki je v zadnjem letu vodila kandidaturo, je pripravila vse potrebno za pozitiven rezultat in je prepričana, da se bomo po tokratnem FIS kongresu na Južno Korejo, Španijo in Mehiko spominjali le še kot na nujne postanke pred dosego želenega cilja.

Planica se lahko tudi tokrat pohvali s široko podporo slovenske javnosti in države, spodbuda pa prihaja tudi izven meja, največja s strani dežele Furlanije-Julijske krajine ter občin Trbiž in Beljak. Sodelovanje z omenjenimi sosedi in seveda tudi z velikim partnerjem; občino Kranjska Gora, pomeni združitev celotne regije, kar dela Planico oziroma kandidaturo še močnejšo.



Na jugozahodu Peloponeza bo Planica jutri odprla svojo stojnico in gostila obiskovalce kongresa, tudi tiste, ki se bodo v četrtek zvečer odločili, kdo bo organiziral prihajajoča svetovna prvenstva. Planiška ekipa se že veseli, da bo v svojem kotičku ob 10. uri sprejela člane predsedstva FIS.

Arhiv novic