16.3.2012

Zmaga Kranjca v Planici

Robert Kranjec je na najboljši možno način začel planiški vikend. Na prvi tekmi je bil namreč premočan za vse tekmece in slavil četrto zmago v karieri.

[foto: BOBO]

Planiški praznik se je za slovenske skakalce začel nadvse uspešno, saj je bil Robert Kranjec tokrat za vse tekmece premočan. 31-letnik je vodil že po prvi seriji, ko je poletel do 227,5 metrov in imel pred finalom veliko prednost. Svetovni prvak v poletih je v finalu sicer pristal pri 215,0 metrih, vendar je to zadostovalo za četrto zmago v karieri. Hkrati pa je tudi izpolnil dolgoletno željo, da bi v Planici na najvišji stopnički zmagovalnega odra stal domači orel. “Vesel sem, da mi je to uspelo. Ni mi bilo lahko. Vsi so govorili, da bom zmagal. Imel sem veliko bremena na sebe, vendar sem to odklopil. Odlično,” je takoj po zmagi dejal Kranjec.

Drugo mesto je osvojil Švicar Simon Ammann (212,0; 222,0), tretji pa je Avstrijec Martin Koch (225,0; 218,5).

Odlično so nastopili tudi ostali slovenski skakalci. Jurij Tepeš (201,5; 200,5) je zaključil najboljšo petnajsterico. “Sem zelo zadovoljen. Ko so v prvi seriji tik pred mano dvignili nalet, sem vedel, da so razmere slabe, saj običajno pred dobrimi skakalci ne dvigajo naleta,” je po tekmi dejal Tepeš.

Točke je za 26. mesto osvojil tudi Jure Šinkovec (198,0; 188,0). “Vesel sem, da sem osvojil točke. Pred nastopom sem se pogovoril s trenerjem ter napravil neke manjše spremembe. V drugo sem sicer nekoliko zamudil, vendar sem kljub temu z današnjim nastopom zadovojen, saj sem si dokazal, da še znam skakati.

Jaka Hvala je na 32. mestu za las zgrešil nove točke svetovnega pokala, Nejc Dežman pa je po padcu, kjer se ni poškodoval, zasedel 38. mesto.

Robi je naredil dva odlična poleta. Bila je interna stava, da me bo ustrigel, če zmaga. Kar se bo tudi zgodilo. Zmago sem napovedal, kar se je tudi uresničilo. On je kralj poletov. Med serijama smo se držali normalnega ritma. Kar se tiče ostalih naših je škoda Jurija, ki nekoliko zamudil drugi skok. Prvega pa je naredil odličnega. Jure še vedno dela določene tehnične napake, kar je storil tudi danes. Škoda, da se Jaka ni uspel uvrstiti v finale,“ je po tekmi razmišljal glavni trener Goran Janus.

 Kranjec je prevzel tudi vodstvo v posebnem seštevku poletov, kjer ima 35 točk prednosti pred Japoncem Daiki Itom, danes četrtim.

V soboto je na sporedu ekipna tekma.

FOTOGALERIJA >>>

Rezultati: Svetovni pokal .: Planica


Arhiv novic