8.3.2018

Planica 7

Finale FIS svetovnega pokala v Planici je bilo desetletja klasični dogodek v smučarskih poletih. V dolini pod Poncami smo bili priča številnim izjemnim športnim zgodbam in premikom mejnikov. A čas gre naprej in zgodovina se še piše, zato moramo gledati v prihodnost z novimi idejami in dogodek razvijati.


Image


Zato je Organizacijski komite Planica v sodelovanju z Mednarodno smučarsko zvezo pripravil novo nagrado imenovano ''Planica 7''.


Športnik, ki bo v sedmih uradnih serijah zbral največje število točk, bo prejel 20.000 švicarskih frankov. Po vsaki seriji bomo vodilnega tudi nagradili s posebno nagrado v obliki darila.


''Ker smo spremenili način kvalifikacij, se je zanimanje vseh udeleženih glede te serije tekmovanja dramatično povečalo. Na skoraj vseh tekmah svetovnega pokala je zmagovalec kvalifikacij prejel denarno nagrado, tako da je nagrado Planica7 zdaj najavila tudi Planica,'' je dejal direktor tekmovanja FIS svetovnega pokala Walter Hofer. 


''Odločili smo se, da naredimo tekmovanje v Planici še bolj zanimivo, tako za športnike, kot za gledalce, tiste v dolini in tiste pred TV zasloni. Veseli nas, da je Mednarodna smučarska zveza podprla to idejo in da jo lahko udejanjimo že na letošnjem tekmovanju. V prihodnosti bomo nagrado še razvili in jo naredili še bolj privlačno,'' je rekel predsednik Organizacijskega komiteja Planica Drago Bahun.

Arhiv novic