26.3.2021

Druga tekma Geigerju, Pavlovčič do stopničk na domačem pragu

Organizatorji druge tekme finala FIS svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici so danes kljub težkim vremenskim razmeram uspešno izpeljali tekmo, na kateri je zablestel Bor Pavlovčič.

Image


Vetrovne razmere so pred današnjo tekmo v Planici odnesle kvalifikacije, tudi prva in kot se je izkazalo na koncu edina serija v konkurenci pa se je začela s polurno zamudo. Kljub kar nekaj prekinitvam zaradi neugodnega vetra so organizatorji varno drugo izmed štirih preizkušenj pod Poncami ta konec tedna izpeljali do konca. Zmage se je razveselil svetovni prvak Karl Geiger, ki je z nižjega zaletišča skočil 232 metrov, zbral pa je 237,3 točk. Drugi je bil včerajšnji zmagovalec, Japonec Rjoju Kobajaši, ki je poletel meter manj, zbral pa je 227,7 točk. Sijajen je bil Mojstrančan Bor Pavlovčič, ki je z 227.5 metri in 225,2 točkami prvič v karieri skočil na zmagovalni oder v Planici in na tekmah poletov. Tik pod odrom je ostal Domen Prevc z 223.5 metri in 222,8 točkami, ki je zasedel fantastično 4. mesto. 

Do točk je znova prišlo ogromno naših fantov. Peter Prevc je z 216 metri in 206,8 točkami z slabih razmerah poletel do 11. mesta, tik za njim je z 223 metri in 205,5 točkami končal Žiga JelarAnže Semenič je sezono sklenil z 217 metri in 198,3 točkami na 19. mestu, vnovič je navdušil Lovro Kos, ki je skočil 220 metrov in zbral 196,5 točk na 21. mestu. Cene Prevc je z novim osebnim rekordom pri 232.5 metrih zbral 195,7 točk, kar je pomenilo uvrstitev kariere na letalnicah, 22. mestu, pet točk je na 26. mestu ujel še Anže Lanišek, ki je poletel 212 metrov, zbral pa je 194,3 točk.

Izven trideseterice so ostali Timi Zajc na 35. mestu, Tilen Bartol na 47. mestu, Žak Mogel na 54. mestu, Rok Justin je kariero končal z 58. mestom in 182 metri, debitant Tjaš Grilc pa je zasedel 65. mesto.

Jutri dopoldne ob 10. uri bo v Planici na sporedu ekipna preizkušnja, barve Slovenije bodo zastopali Bor Pavlovčič, Peter Prevc, Žiga Jelar in Domen Prevc.

Izjave po tekmi

Karl Geiger

Danes ni bilo lahko, ko dolgo čakaš pritisk raste in pada. Ko si že malo starejši in imaš nekaj izkušenj s takšnih preizkušenj veš kaj početi v tem času. Danes se je zame izšlo zelo dobro, zelo sem lahko zadovoljen z današnjim razpletom. V nedeljo se bom potrudil osvojiti mali kristalni globus v poletih. Rjoju je v izjemni formi in ko skače tako, ga je res težko premagati. Zelo se bom potrudil, se skušal zabavati, potem bomo videli kako se bo razpletlo.

Rjoju Kobajaši

Pokazal sem dober skok, a razmere so bile danes res težke. Sem pa zadovoljen na koncu z novimi stopničkami. V nedeljo bi rad užival in potem verjamem, da lahko osvojim tudi mali kristalni globus. S kolegi pa že jutri želim skočiti na zmagovalni oder, saj nam to v tej sezoni še ni uspelo.

Bor Pavlovčič

Posebne stopničke. Zelo sem vesel, ker mi je to uspelo na domači skakalnici, tega rezultata sem bolj vesel kot drugega mesta v Klingenthalu. Med tekmo je bilo veliko časa, skušal sem ostati osredotočen in ohranjati energijo za skok, hkrati pa ne postati zaspan. Letos že celo sezono čakamo na stopničke na ekipni tekmi, menim pa, da nam bo jutri končno uspelo. A nasprotniki so močni in videli bomo kako se bo razpletlo.

Arhiv novic