11.10.2022

Znan je končni program za prihajajoče svetovno prvenstvo v Planici

Mednarodna smučarska zveza FIS je skupaj z organizacijskim komitejem Svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju Planica 2023 objavila končni program.



Svetovno prvenstvo, ki se bo začelo z otvoritveno slovesnostjo 21. februarja 2023 ob 20.23, bo trajalo dva tedna in se bo 5. marca sklenilo z moškim tekom na smučeh na 50 km. V tem času se bo v treh panogah zvrstilo 24 bojev za odličja. V teku na smučeh bomo spremljali dvanajst končnih odločitev, v smučarskih skokih sedem, v nordijski kombinaciji pa pet. Posebej velja omeniti prvo tekmovanje mešanih ekip v nordijski kombinaciji na tekmah svetovnega prvenstva.

Vsa tekmovanja bodo potekala na najsodobnejšem prizorišču v Planici, ki premore vrhunske objekte, skakalnice in tekaške proge. Potekali so tudi pogovori, da bi tekaški tekmi na 30 in 50 km za ženske in moške med sosednjim Trbižem v Italiji in Planico organizirali kot prva čezmejna dogodka na svetovnih prvenstvih v nordijskem smučanju. Po preučitvi posledic na trajnostno naravnanost dogodka, logističnih vidikov in porabe energije pri izvedbi teh tekem, pa je bilo odločeno, da se vse tekme izpeljejo na prizorišču v Planici.

Celoten program najdete tukaj >>

Arhiv novic