15.5.2018

Planica predstavila kandidaturo za 2023

Nov dan FIS kongresa v letovišču Costa Navarino v Grčiji je s seboj prinesel tudi predstavitve kandidatov za organizacijo svetovnih prvenstev pred predsedstvom FIS.

Image


FOTOGALERIJA >>>

Zadnji del poti do želenega cilja se je za Planico začel ob 14.15 po slovenskem času, ko sta kandidaturo doline pod Poncami predstavila predsednik Smučarske zveze Slovenije, Enzo Smrekar in ministrica za izobraževanje, znanost in šport, dr. Maja Makovec Brenčič.

Enzo Smrekar
Vsekakor je šla predstavitev v tej smeri, da poudarimo pomen nordijskega smučanja v Sloveniji, kjer ima izjemno tradicijo. Vemo, da smo do sedaj iz svetovnih prvenstev prinesli šest medalj, sedem pa iz olimpijskih iger. Ta tradicija in ta strast, ki jo v to vlagamo, sta več kot očitna. Ne gre zanemariti, da s tem znanjem, temi izkušnjami, to tradicijo, organiziramo letno tudi sedem tekem svetovnega pokala in vsakič znova dokažemo, da imamo sposobnost in zmožnost narediti tekme na najvišjem nivoju. Vso to strast lahko prenesemo tudi v organizacijo svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju in naredimo neko nepozabno doživetje na vrhunskem nivoju, v najlepši alpski dolini, kjer se Triglavski narodni park stika s sodobnim nordijskim centrom, kar verjamem, da bi vsem ostalo v izjemnem spominu.

dr. Maja Makovec Brenčič
Danes smo Planico predstavili v njeni najboljši luči celotni FIS skupini, celotnemu svetu nordijcev. Mislim, da smo dobro predstavili vse tiste najpomembnejše atribute, od tega, da imamo eno najboljših infrastruktur, do tega, da imamo seveda eno najlepših alpskih dolin, ne le v Evropi ampak tudi širše. Predvsem pa, da vsi ki soustvarjajo velike športne dogodke v Planici, vedo, znajo in zmorejo živeti to s srcem in na način, da v resnici pokažemo, da je Slovenija velik športni narod. Jaz pravim, da imamo šport kar v naših genih. Upam, da so danes to slišali tudi člani sveta in seveda močno navijamo za to, da bo odločitev pozitivna in da bomo leta 2023 slavili tudi kakšen meter več, kakšno sekundo manj v tekih in še kaj. To je naša skupna želja.

Arhiv novic