24.3.2018

Slovenci tretji, Norvežani do ''hat-tricka''

Norveški smučarji skakalci so tretjič zapored zmagovalci ekipne tekme na poletih v Planici. Slovenija je bila odlična tretja.

Image


V sončni Planici so pred 20.000 gledalci ekipno tekmo smučarjev skakalcev zanesljivo dobili Norvežani v postavi Daniel Andre Tande, Andreas Stjernen, Robert Johansson in Johann Andre Forfang, ki so zbrali kar 1620,2 točk in kar šestkrat poleteli preko 240 metrov, najdlje Tande z 243.5 metri.

Drugo mesto so, tako kot lani, osvojili Nemci v postavi Markus Eisenbichler, Stephan Leyhe, Andreas Wellinger in Richard Freitag, zbrali pa so 1482,9 točk, najdaljši polet pa je v prvi seriji prikazal Freitag z 243 metri. 

Po pravi borbi in zelo dobrem letenju so na tretjem mestu končali domači letalci v postavi Domen Prevc, Robert Kranjec, Anže Semenič in Peter Prevc, ki so zbrali 1474,5 točk, najdaljši polet pa je z 239.5 metri prikazal izkušeni Kranjec.

Izjave najboljših treh:

Norveška, Andreas Stjernen
"Za zmago je bilo dovolj šest odličnih poletov, moji danes niso bili na ravno najvišjem nivoju, a vseeno dovolj za novo zmago. Morda izgleda, da smo nepremagljivi, vendar temu ni tako, saj so nas nekaj tednov nazaj premagali Nemci, tako da se stvari hitro lahko obrnejo."

Nemčija, Markus Eisenbichler
"Zelo sem vesel tega rezultata. V poizkusni seriji sem imel težave, nato pa sem dvakrat poletel dobro. Predvsem odličen pa je bil Richard Freitag, ki je res letel zelo daleč. Tudi ostali smo bili dovolj stabilni, da se nam je izšlo za drugo mesto."

Slovenija, Robert Kranjec
"Vesel sem stopničk, vesel sem tretjega mesta pred domačo publiko. Nemci imajo doma osem tekem, pa publika nikjer ni takšna, katera bi jim vlila dodatnih moči, kot jih nam. Po dobri borbi je takšno tretje mesto še bolj sladko:"

Arhiv novic