Dostop do planice

Vsem obiskovalcem so na voljo brezplačni avtobusni prevozi iz Kranjske Gore in okolice, zato svetujemo, da se v Planico ne odpravljate z osebnimi vozili. Prednost prihoda in odhoda imajo avtobusi!

Parkiranje izven označenih parkirišč, še zlasti ob cesti in na travniških površinah, bosta policija in redarstvo dosledno sankcionirala.

Vstopna mesta za avtobusni krožni prevoz, ki se začne nekaj ur pred tekmami, se nahajajo v Kranjski Gori, Podkorenu in Ratečah.

Krožni prevozi namenjeni obiskovalcem z akreditacijami se prav tako začnejo nekaj ur pred tekmami, vstopno mesto pa je pred hotelom Kompas v Kranjski Gori, pri znaku OK/VIP.

Vse obiskovalce naprošamo, da ob povratku iz Planice na avtobuse vstopajo strpno, umirjeno in pazljivo. Vstopanje bo usmerjeno s strani rediteljev in varnostnikov, ki bodo s pomočjo varnostnih ograj in nadzorovanih vhodov do avtobusov poskrbeli za čim manjšo gnečo in posledično hitrejši odhod.

 

Aktualne novice o prometu in dostopu do Planice lahko spremljate 24 ur na dan, od petka, 22. 3., do nedelje, 24. 3. 2019.Trajnostni razvoj

Letos lahko v Planico pridete nekoliko drugače. Pridružite se projektu Trajnostnega razvoja in v Planico odpotujte z vlakom, avtobusom ali pa si delite prevoz.

Uspešnih pet sezon

  • v Planico smo z vlakom pripeljali že skoraj 10.000 ljudi
  • izboljšali smo krožne prevoze
  • postavili smo zabojnike za ločevanje odpadkov
  • uvedli smo kavcije za embalažo za pijačo
  • povečali smo ponudbo lokalne hrane
  • v letu 2017 smo postavili 100 novih zabojnikov za ločevanje odpadkov

Pri ustvarjanju prihodnosti lahko sodeluješ tudi ti!