Program

27.3.–
30.3.
2025

 

 


 

FIS FINALE SVETOVNEGA POKALA V SMUČARSKIH SKOKIH

 

Četrtek, 27. marec 2025

10.00 - Kvalifikacije (moški)

Petek, 28. marec 2025

15.00 - Posamična tekma (popoldanska - moški)

Sobota, 29. marec 2025

9.30 - Ekipna tekma (moški)

Nedelja, 30. marec 2025

9.30 - Posamična tekma (moški)


 


Dostop do Planice

Vsem obiskovalcem so na voljo brezplačni krožni avtobusni prevozi iz Kranjske Gore in okolice. Avtobusi imajo prednost prihoda in odhoda pred drugimi vozili!

Avtobusi z višino več kot 385 cm v Planici ne bodo mogli parkirati!

Obiskovalci, ki bodo v Planico prišli z lastnimi vozili, bodo na parkirne površine usmerjeni z označbami organizatorja in z navodili rediteljev. Parkiranje v Kranjski Gori je možno na javnih parkirnih površinah, ki so plačljive, razen če je drugače označeno z oznakami organizatorja.

Parkiranje izven označenih parkirišč, še zlasti na in ob cesti bosta policija in redarstvo dosledno sankcionirala.

Na prizorišče tekmovanj v dolino svetovnih prvakov se lahko z različnih označenih parkirišč podate tudi peš ter tako naredite nekaj zase in naravo. Označene peš poti najdete tukaj.

Vstopna mesta za avtobusni krožni prevoz, ki se začne nekaj ur pred tekmami (urnik), se nahajajo v Kranjski Gori (redna avtobusna postaja in pri policijski postaji), Podkorenu (redna avtobusna postaja ob regionalni cesti) in Ratečah (križišče Ledine), ter Petrol Rateče (v primeru preusmeritve parkiranja na bližnje površine).

Parkirišče VIP in MEDIA je v Kranjski Gori pri policijski postaji. Vstopna točka krožnih prevozov VIP in MEDIA  je pri hotelu Kompas.

Na finale 46. FIS svetovnega pokala v smučarskih skokih in poletih v Planici med 27. in 30. marcem 2025 se v najlepšo dolino na svetu lahko katerikoli dan odpravite s kombiniranim prevozom vlaka in avtobusa. Več informacij na strani Z vlakom v Planico.

Vse obiskovalce naprošamo, da ob povratku iz Planice na avtobuse vstopajo strpno, umirjeno in pazljivo. Vstopanje bo usmerjeno s strani rediteljev in varnostnikov, ki bodo s pomočjo varnostnih ograj in nadzorovanih vhodov do avtobusov poskrbeli za čim manjšo gnečo in posledično hitrejši odhod.Planica 7

Organizacijski komite Planica na letošnjem tekmovanju znova podarja nagrado športniku, ki bo zbral največ točk v sedmih uradnih serijah. Zmagovalec bo prejel 20.000 švicarskih frankov.

Seštevek točk bodo določili skoki v:

• četrtkovih kvalifikacijah, 27. marca
• petkovi prvi in finalni seriji, 28. marca
• sobotni prvi in finalni seriji, 29. marca (točke posameznega skakalca, ki je v ekipi)
• nedeljski prvi in finalni seriji, 30. marca