Program

24. –
27. 3.
2022

FIS SVETOVNI POKAL V SMUČARSKIH SKOKIH

 

Četrtek, 24. marec 2022

Kvalifikacije

Petek, 25. marec 2022

Posamična tekma

Sobota, 26. marec 2022

Ekipna tekma

Nedelja, 27. marec 2022

Posamična tekma


Vrednotnice

Informacije o neizkoriščenih vrednotnicah za smučarske polete v Planici

Kot smo vas že obvestili, bomo od 10. aprila 2022 dalje omogočili vračilo dobroimetja, ki vam je ostalo na vrednotnicah, ki ste jih skladno s 65. členom Zakona o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije COVID-19 (ZIUOOPE), prejeli ob zamenjavi za vstopnice odpovedanega FIS svetovnega prvenstva v smučarskih poletih 2020, v kolikor niste vrednotnic med tem že unovčili za nakup novih vstopnic.

Imetniki vrednotnic morate najkasneje do 30. septembra 2022:
- ali poslati pisni zahtevek za vračilo na prodajno mesto, kjer ste kupili prvotne vstopnice oz. kjer ste vstopnice zamenjali za vrednotnice (seznam spodaj). Pomembno je, da navedete serijsko številko vrednotnice in vrednost, ki je zapisana na njej, vaše ime, priimek in naslov ter številko transakcijskega računa in banko, kamor vam bo nakazana vrednost;
- ali se skupaj z vrednotnico osebno oglasiti na prodajnem mestu, kjer ste kupili prvotne vstopnice oz. kjer ste vstopnice zamenjali za vrednotnice (seznam spodaj) in urediti vračilo.

Vrednotnic ni več možno zamenjati za nove vstopnice!

Prodajna mesta Kompasa:

  • Poslovalnice Kompasa in M-Holidaysa (osebno)
  • Preko elektronskega naslova booking@kompas.si
  • Spletne rezervacije www.planica.kompas.si

Prodajna mesta Eventima:

  • Spletne rezervacije www.eventim.si/si/
  • Preko elektronskega naslova info@eventim.si

Bencinski servisi Petrol po Sloveniji (osebno)


Dostop do Planice

Vsem obiskovalcem so na voljo brezplačni avtobusni prevozi iz Kranjske Gore in okolice, zato svetujemo, da se v Planico ne odpravljate z osebnimi vozili. Prednost prihoda in odhoda imajo avtobusi!

Avtobusi z višino več kot 385 cm v Planici ne bodo mogli parkirati!

Parkiranje izven označenih parkirišč, še zlasti ob cesti in na travniških površinah, bosta policija in redarstvo dosledno sankcionirala.

Vstopna mesta za avtobusni krožni prevoz, ki se začne nekaj ur pred tekmami, se nahajajo v Kranjski Gori, Podkorenu in Ratečah.

Krožni prevozi namenjeni obiskovalcem z akreditacijami se prav tako začnejo nekaj ur pred tekmami, vstopno mesto pa je na parkirišču hotela Kompas v Kranjski Gori.

Vse obiskovalce naprošamo, da ob povratku iz Planice na avtobuse vstopajo strpno, umirjeno in pazljivo. Vstopanje bo usmerjeno s strani rediteljev in varnostnikov, ki bodo s pomočjo varnostnih ograj in nadzorovanih vhodov do avtobusov poskrbeli za čim manjšo gnečo in posledično hitrejši odhod.Trajnostni razvoj

Tudi letos bomo sledili trajnostnim modelom organizacije tekmovanj in jih poskušali še nadgraditi.

Vabimo vas, da uporabite sredstva javnega prevoza ali pa da v Planico iz okoliških krajev pridete peš. Velik poudarek bomo dali tudi na zmanjšanje odpadne hrane in omejevanju plastike za enkratno uporabo.

Zavedanje o pomenu trajnostni bo dolino pod Poncami ohranilo takšno, da bodo tudi zanamci v prihodnje lahko uživali v čarih alpske doline. Pri ustvarjanju prihodnosti lahko sodeluješ tudi ti!


Planica dobila uradno plačilno kartico in uradno mobilno denarnico!

Zelo uspešno sodelovanje Mastercard-a in Planiškega finala FIS svetovnega pokala v smučarskih poletih zadnjih sezon, je s to sezono dobilo nove dimenzije.

Mastercard bo na tradicionalnem planiškem finalu marca 2022 koncept »neprecenljivih doživetij« nadgradil do epskih razsežnosti. Več bo razkrito v začetku leta 2022.

Preberi več >>