3.3.2010

Zelena luč za svetovno prvenstvo v poletih – Planica 2010

Prizorišče svetovnega prvenstva v poletih, ki bo od 18. do 21. marca v dolini pod Poncami, je obiskal kontrolor Mednarodne smučarske zveze (FIS) Sepp Gratzer...
Prizorišče svetovnega prvenstva v poletih, ki bo od 18. do 21. marca v dolini pod Poncami, je obiskal kontrolor Mednarodne smučarske zveze (FIS) Sepp Gratzer. Po ogledu del, ki so bila opravljena na letalnici v zadnjem času in oceni snežnih razmer je brez zadržkov prižgal zeleno luč za začetek največjega slovenskega športnega praznika. Ta odločitev hkrati pomeni, da je planiška letalnica pridobila tudi nov certrifikat, stari je sicer potekel 31.12.2009.

Priprave na svetovno prvenstvo v poletih, ki se bo s kvalifikacijami začelo v četrtek, 18. marca, in otvoritveno slovesnostjo v Kranjski Gori isti dan ob 19. uri, potekajo po načrtih. V petek in soboto tekmovalce čaka tekma za naslov svetovnega prvaka, v nedeljo pa je na sporedu moštvena preizkušnja. Bogat spremljevalni program bo potekal tako v Planici, kot v Kranjski Gori, kjer bo OK Planica v sodelovanju z občino Kranjska Gora  pripravil navijaško vas z zabavnim programom od četrtka zjutraj do nedelje zvečer. Predprodaja vstopnic že poteka v vseh poslovalnicah Kompasa po Sloveniji in tujini.

Arhiv novic