15.3.2008

Pred 25.000 gledalci ekipna zmaga Norveški

Planica je ponovno opravičila naziv največjega slovenskega športnega praznika. V prekrasnem sončnem vremenu se je po uradnih podatkih zbralo čez 25.000 gledalcev, vreme pa je sodelovalo tudi s skakalci in jim ponudilo solidne termične pogoje za dolge polete.

Na ekipni tekmi so največ so pokazali Norveški skakalci (Tom Hilde, Anders Jacobsen, Anders Bardal in Bjoern Einar Romoeren), ki so v obeh serijah vsi leteli prek 210 metrov. Na drugem mestu so pristali Finci, na tretjem pa Avstrijci. Najdaljši med vsemi je bil spet Gregor Schlierenzauer, ki je v prvi seriji z 233,5 metri še za en meter popravil svoj včeraj postavljen avstrijski rekord. Le za meter krajši je bil Norvežan Anders Bardal.

planica2008-15_3_2008-1-12.jpg

Odlični četrti so bili slovenski skakalci v postavi Primož Pikl, Jurij Tepeš, Robert Kranjec in Jernej Damjan. Še posebej sta se izkazala Kranjec (210,5 in 212,5 m) in Tepeš (v prvi seriji 202,5 m). Vse do zadnjega poleta so bili slovenski orli celo pred Avstrijo na tretjem mestu, na koncu pa jim je ob malce slabšem skoku Jerneja Damjana bron ušel za manj kot pet točk oziroma štiri metre.

 Več informacij:
- rezultati
- izjave skakalcev
- foto galerija

Arhiv novic