21.3.2010

Zupan: "Sezono ocenjujemo kot uspešno"

Po koncu XXI. Svetovnega prvenstva v Planici je svoja videnja nastopov slovenskih orlov podal tudi glavni trener Matjaž Zupan.

Po koncu XXI. Svetovnega prvenstva v Planici je svoja videnja nastopov slovenskih orlov podal tudi glavni trener Matjaž Zupan. "Rezultate, s katerimi smo zadovoljni, moramo spoštovati takšne kot so. Vedeli smo, da lahko posežemo tudi mesto višje, to se je pokazalo tudi tekom sezone. Na današnji tekmi smo želeli biti med najboljšimi petimi. S samim skakanjem fantov sem nekoliko nezadovoljen. Bili so sicer nekoliko slabši pogoji, saj ni bilo vzgonskega vetra. Z izjemo Roberta Kranjca in enega skoka Roberta Hrgote nismo izpolnili tistega, kar smo si želeli. Tudi šesto mesto ni slabo, vendar bi bili lahko tudi kakšno mesto višje."

Slovenska "selektor" pa je podal tudi že prve ocene letošnje sezone. "Sezono ocenjujemo kot uspešno, naredili smo en korak naprej proti našim ciljem, ki jih imamo. Na največjih tekmah so napravili dobre rezultate, tako na olimpiadi kot v Planici. Dobili smo mali kristalni globus v poletih, po dolgem času smo dobili zopet nekoga med najboljšimi desetimi v skupnem seštevku svetovnega pokala. To so zelo pozitivne stvari, ki nas morajo navduševati ter nam dati dodatnega elena za naprej."

zgoraj: Matjaž Zupan [foto: Luka Dolar]

Arhiv novic