22.3.2021

Znanih 13 slovenskih orlov, prvi bo poletel Rok Tarman

V dolini pod Poncami bo na Letalnici bratov Gorišek od srede do nedelje potekal finale svetovnega pokala v smučarskih skokih za sezono 2020/21. 

Image


Po decembrskem svetovnem prvenstvu v poletih je Planica znova pripravljena, da pozdravi najboljše skakalce tega sveta, tokrat na tradicionalni marčevski prireditvi ob koncu sezone. Žal tudi tokrat pod Poncami ne bo gledalcev, bo pa na sporedu dodatna tekma in sicer posamična v četrtek, zato se bo program začel že v sredo z uradnim treningom in kvalifikacijami. Preizkus letalnice bo na sporedu že jutri popoldne, predvidoma z dvema serijama, prvo ob 15.30 uri, drugo pa ob 17.00 uri. Kot prvi se bo po letalnici znova spustil član domačega kluba ND Rateče Planica, Rok Tarman. 23-letni skakalec je to vlogo opravljal že pred decembrskim svetovnim prvenstvom (poletel je 148 metrov) in pred marčevsko prireditvijo v Planici 2019 (182 metrov).

Poleg Tarmana bodo v vlogi predskakalca še Andraž Pograjc, Lojze Petek, Matevž Samec, Nik Fabjan, Matija Vidic, Ernest Prišlič, Luka Robnik, Rok Oblak, Marcel Stržinar, Patrik Vitez, Mark Hafnar, Aljaž Osterc, Žak Mogel, Vid Vrhovnik, Nejc Toporiš, Jošt Sušnik, Matija Štemberger, Gašper Sršen, Gašper Brecl, Jon Tepeš in Marcel Rep.

Glavni trener naših skakalcev, Robert Hrgota, pa je medtem že izbral 13 slovenskih skakalcev, ki bodo nastopili v sredinih in petkovih kvalifikacijah za četrtkovo in petkovo posamično tekmo na Letalnici bratov Gorišek. V ekipi so vsi A reprezentantje - Anže Lanišek, Peter Prevc, Žiga Jelar, Domen Prevc, Timi Zajc in Tilen Bartol, vsi B reprezentantje - Bor Pavlovčič, Cene Prevc, Lovro Kos, Anže Semenič in Rok Justin ter mladinska reprezentanta Jernej Presečnik in Tjaš Grilc.

Arhiv novic