12.11.2019

Začetek predprodaje vstopnic za teke in polete v Planici

S svečanim dogodkom v Ljubljani se je začela predprodaja vstopnic za tekme svetovnega pokala v teku na smučeh in svetovnega prvenstva v smučarskih poletih v Planici.

Image


FOTO GALERIJA >>
foto: BoBo

Zima je pred vrati in Planica je pripravljena na kar dva izjemna dogodka. Tik pred Božičem, 21. in 22. decembra, bo dolina pod Poncami gostila najboljše tekačice in tekače na smučeh, ki se bodo pomerili na posamičnih in ekipnih šprintih FIS svetovnega pokala v teku na smučeh. Le tri mesece kasneje bomo doživeli vrhunec zime, saj bomo priča boju za odličja FIS svetovnega prvenstva v smučarskih poletih. Od 19. do 22. marca 2020 bomo zagotovo znova spremljal nepozabne športne zgodbe.

V Hotelu Intercontinental v slovenski prestolnici so se na slovesnem začetku predprodaje vstopnic za obe tekmovanji zbrali predstavniki Smučarske zveze Slovenije, Organizacijskega komiteja Planica ter predstavniki sponzorjev, ki omogočajo izvedbo enih izmed, če ne najbolj odmevnih športnih prireditev na slovenskih tleh. Seveda so bili tam tudi junaki zime, člani in članice naših reprezentanc v teku na smučeh in smučarskih skokih, za katere bomo lahko navijali v Planici.

Dr. Franci Petek, direktor SZS:

Spoštovani minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo, cenjeni gosti. Danes se začne pisati nov list v zgodovini Planice, danes začnemo odštevati. Čaka nas namreč sezona v kateri bomo preverili, kako smo pripravljeni na nordijsko svetovno prvenstvo leta 2023, ki bo nedvomno največji športni dogodek v Sloveniji doslej. Danes se začenja predprodaja vstopnic za tekme svetovnega pokala v teku na smučeh, ki bo na sporedu decembra v Planici in svetovno prvenstvo v smučarskih poletih, ki bo na sporedu v Planici marca prihodnje leto. Vse oči so oprte v vas dragi športniki. Z vsem srcem bomo navijali, da boste dosegli tiste največje uspehe za katere delate, saj je Planica vse slovenski dogodek, na katerem ves uspeh šteje dvojno. Zato vam želim vso srečo. Ekipi, ki pripravljate tekmovanja, da potekajo kar se da nemoteno in dobro, pa ravno prav snega, veliko sonca in predvsem ne pozabite, da to delate izjemno dobro. Tudi vam želim veliko sreče. 

Dr. Jernej Pikalo, minister za izobraževanje, znanost in šport:

Dame in gospodje, ne vem če veste, ampak tole je sedaj tudi uradno najlepši nordijski center na svetu. Ravno danes popoldan smo novinarjem predstavili zadnjo nagrado, ki jo je nordijski center Planica dobil s svojo arhitekturno zasnovo. Zasnovo, ki se lahko primerja s Ptičjim gnezdom v Pekingu, ki se lahko primerja z najboljšimi športnimi objekti na svetu, kar tudi naša Planica je. Moram reči da ni večjega ponosa in ne samo zaradi arhitekturne zasnove in novih objektov, ampak tudi zato, ker je Planica nekaj več. Niso samo objekti, je nekaj, kar je v naših srcih, nekaj kamor vsi romamo tretjo soboto v marcu, saj to je tisto kar vedno rečemo, praznik slovenskega športa. Danes, ko otvarjamo predprodajo kart, jaz vsem želim, da bi vse prireditve dobro uspele, saj so te prireditve predpriprava navsezadnje tudi na biatlonsko svetovno prvenstvo, ki bo drugo leto na Pokljuki in potem seveda za nordijsko svetovno prvenstvo leta 2023 v Planici. To bo seveda velik zalogaj za Slovenijo, a obenem tudi izjemna priložnost. Jaz res želim SZS, da bi predprodaja kart dobro stekla, da bi najprej teki in potem svetovno prvenstvo v poletih dobro uspeli. Želim si, da bi vsi ki, ki smo kakorkoli odgovorni svoje delo naredili korektno in da bi bila Slovenija v svetu prikazana v najboljši luči. Predvsem pa si želim, da bi nam ki že toliko let hodimo v Planico še vedno igrala srca. 

Zbrane je nagovoril Predsednik Zbora in Odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo pri SZS ter podpredsednik OK Planica, g. Ljubo Jasnič:

Spoštovane gospe in gospodje, drage kolegice in kolegi, športnice in športniki, spoštovani gostitelji večera, predstavniki sponzorjev, dragi predstavniki Kompasa!

Brez ciljev ni rezultatov, je stara resnica. Velja tudi za največja tekmovanja,  tista, kjer se športni rezultati pišejo z velikimi črkami. In v Sloveniji so že desetletja uspehi, ki jih tudi mednarodna organizacija FIS  ni mogla več zaobiti -  v smučarskih skokih in nordijski kombinaciji in v smučarskih tekih.

Ko uspehom dodamo še uspešno dograjeno tekmovališče v Planici, v njeno središče postavimo armado prostovoljnih sodelavcev, ki znajo na najvišjem nivoju pripraviti objekte za vrhunske rezultate in tekme na takšnem nivoju tudi organizirati, potem je formula ciljev in rezultatov lahko zmagovita kombinacija.

Zbrali smo se v tem večeru zaradi vrhunskih dogodkov, ki jih ponuja letošnja zimska sezona, zaradi nakupa prve vstopnice za vstop v areno slovenskega športnega ponosa in zaradi pričetka predprodaje vstopnic vsem ljubiteljem belega cirkusa. 

Dobrodošlico vam izrekam, v imenu SZS, v imenu predsednika g. Enza Smrekarja in predsednika OK Planica g. Draga Bahuna, v imenu vodstev panog v smučarskih tekih, v smučarskih skokih in nordijski kombinaciji, v imenu Organizacijskega komiteja Planica.

Dve panogi, dva velika dogodka – svetovni pokal v teku na smučeh od 21. do 22. decembra 2019, ob koncu sezone pa 7. svetovno prvenstvo v smučarskih poletih od 19. do 22. marca 2020. To bo istočasno prva generalka za svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju leta 2023, v tekmovalnem in organizacijskem smislu! 

Vedno poudarjam, da so tekaške proge, skakalnice in letalnica v Sloveniji umeščeni v kraje, kjer se pripovedujejo najlepše zimske pravljice, pod  kulise vrhov, vršacev Julijskih Alp. Športniki sveta vsako leto občudujejo ta raj pod Triglavom, tisoči gledalcev prihajajo vanj, da uživajo to neokrnjeno naravo in so akterji vrhunskih športnih predstav. Ko se spusti, ob koncu sezone nad tekmovanji, zastor, mnogi gledalci pred odhodom domov že rezervirajo sobo in vstopnice za ogled tekem v sezoni, ki prihaja. Večjega priznanja, kot je to dejstvo, si organizatorji težko zamislimo.

Tako je bilo tudi v pretekli zimi, od jutri naprej pa bodo mnogi ta iskani dokument za vstop na tekmovališča že imeli v rokah. Prijazni sodelavci našega partnerja KOMPAS bodo poskrbeli za to. Zanimanje je veliko, ogromno povpraševanja  je iz tujine, kjer ti dogodki odmevajo močneje, kot pretekla leta.

Organizatorji pa se posebej veselimo slovenskih ljubiteljev smučanja, tistih, ki jim Planica pomeni vrhunec in zaključek sezone. Njim prišepnem, zagotovite si vstopnice v predprodaji, zagotovite si prostor ob ogradi, da bo visoko in ponosno plapolala naša, slovenska zastava, v znak miru in razumevanja med narodi vsega sveta. 

FIS je že opravil pregled dosedanjega našega dela, ogledali so si lokacijo ter potrdili našo pripravljenost, da organiziramo vrhunsko predstavo. V vrhunskost  posebej sodi  pripravljenost naših sponzorjev in donatorjev, da prispevajo znatni delež sredstev. To dejstvo pomeni  pripravljenost domačih športnikov in športnic za vrhunske rezultate, v zadovoljstvo gledalcev in nas organizatorjev.

Iz roda v rod gre ta uspešna športna pot; nič se ne prične z nami in nič ne bo z nami odšlo. V zraku, v skoku, v poletu na smučeh, v tekaški smučini, je vsak sam; v pripravah pa se znoj preliva v ekipah, homogenih, močnih po značaju, po volji in želji biti najboljši. Skupaj smo močni, uspeh posameznika je tudi delček uspeha vseh, ki smo tu prisotni ta večer. 

To nas povezuje, z vami, s partnerji. Brez vašega deleža ni tekmovalnega smučarskega športa. Pa ne samo finančnega deleža, tudi tistega, ki ga mora vsaka dobra, ugledna gospodarska družba imeti, če želi obstati in napredovati na svojem področju. In, trdim, da smo tako uspešna panoga, ker ste nam partnerji ugledne gospodarske družbe. 

Samo od najboljših se lahko učiš, samo najboljši imajo močno vodstvo z vizijo, zgledno organizacijo dela, disciplino pri izvajanju nalog, uspešno izobraževanje, dnevno spremljajo razvoj lastne panoge v svetu, hitro prenašajo v dnevno poslovanje novitete, spoštujejo konkurenco in ji dokazujejo, da so ji lahko enakovredni ali boljši od nje. 

Vse to in še mnogo drugih drobnih stvari smo se naučili od vas, prenesli v SZS, dnevno vas spremljamo in se nenehno učimo; kot prvo pa smo osvojili načelo, da, kot sem rekel v uvodu, brez ciljev ni rezultatov. In naši cilji so tudi v tej  sezoni visoko postavljeni, hočemo iti  z ramo ob rami z vami, našimi partnerji.

S takšnim odnosom nas obvezujete, da ponesemo Zdravljico v izteke tekmovališč po vsem svetu. Naš dolg vam bomo poplačali z Avsenikovo Planica, Planica, tam v dolini vseh dolin, v zibelki poletov na smučeh, z  najboljšimi rezultati na svetovnem prvenstvu v poletih, tam, kjer se sosedje srečajo pod slovensko zastavo in tudi zaradi poletov na smučeh ugotovijo, da so si mnogo več, kot samo sosedje!

Hvala vam za ta večer in hvala vam za vse uspehe!



Več informacij o vstopnicah najdete na naših spletnih straneh Svetovnega pokala v teku na smučeh in Svetovnega prvenstva v smučarskih poletih.


Arhiv novic