18.3.2016

Dvojna slovenska zmaga, Kranjec pred Prevcem

Dvojna slovenska zmaga, Kranjec pred Prevcem

Predzadnjo posamično tekmo letošnje sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih je v Planici pred 22.500 gledalci z dvema super poletoma dobil najizkušenejši slovenski reprezentant, Robert Kranjec. Za 7,1 točke je s poletoma dolgima 224,5 in 236 metrov premagal včerajšnjega zmagovalca Petra Prevca, ki je v finalu z 242 metri postavil daljavo dneva, da so na odru za zmagovalce stali isti skakalci kot včeraj, pa je poskrbel Johann Andre Forfang, ki je za poleta dolga 223,5 in 233 metrov prejel 439,8 točk. 

Peter Prevc je z današnjim drugim mestom osvojil še zadnjo možno lovoriko v letošnji sezoni - mali kristalni globus v poletih. Hkrati je z 21. stopničkami v sezoni zdaj sam na vrhu lestvice najuspešnejših skakalcev, ki so se v eni sezoni uvrstili na oder za zmagovalce.

Do točk sta prišla še dva Slovenca, Jurij Tepeš je bil z dvakrat 212,5 metri in 396 točkami štirinajsti, Anže Semenič pa s poletoma dolgima 211 in 206,5 metrov ter 379,3 točkami 27. Jutri bo v Planici ob 10. uri na sporedu ekipna tekma.

Izjave po tekmi

Robert Kranjec, 1. mesto

"Kamerman mi je pred drugim skokom povedal koliko je Peter skočil. Tega po navadi ne slišim in se s tem ne obremenjujem, no tokrat pa sem si rekel, da bo ta daljava težko dosegljiva. Tisto zeleno črto gledaš, poizkušaš iti čez njo, a nisem vedel, a sem jo preskočil ali ne in zaradi tega sem napeto čakal na rezultat. Na koncu sem bil seveda vesel. Danes namreč ni tako enostavno premagati Petra."

"Uspelo mi je premagati fanta, ki sta bila včeraj pred mano. V skupnem seštevku sem zdaj na drugem mestu, prav veliko pa fantje ne zaostajajo za mano, tako da bo v nedeljo potrebno biti zbran, se spočiti. Jutri imamo že takoj zjutraj tekmo, tako da bo v nedeljo potrebno oddelati še dva dobra poleta na tekmi in potem bomo videli, kam me bo to pripeljalo."

Peter Prevc, 2. mesto

"To je to (osvojil je mali kristalni globus v poletih in z 21. stopničkami v sezoni postal rekorder v tem statističnem pogledu). Danes zvečer spakiram in grem domov! Noge bodo ubogale še za zadnji dve tekmi. Takole takoj po tekmi utrujenosti ni čutiti, saj te “drži” adrenalin, a zvečer ko se umiriš, te ob devetih začne kar zelo “pobirati”"

Johann Andre Forfang, 3. mesto

"Podobno kot včeraj, sem zelo zadovoljen z rezultatom, novo uvrstitvijo na oder za zmagovalce. Nisem pa zadovoljen s svojimi skoki, to moram izboljšati. A na koncu dneva vendarle moram biti zadovoljen. Nimam prave ideje kako premagati Slovence. Zares si zaslužijo takšne rezultate na domači skakalnici pred takšno publiko."


.: Fotogalerija :.


Rezultati, svetovni pokal, posamična tekma .: Planica :.

Arhiv novic