4.2.2018

Dvojna domača zmaga na drugi tekmi skakalcev

Tudi drugo tekmo celinskega pokala v Planici je zanesljivo dobil Anže Lanišek, ki je tokrat na drugem mestu ugnal reprezentančnega kolega Jurija Tepeša, tretji je bil Avstrijec Philipp Aschenwald.

Image


FOTOGALERIJA >>

Po včerajšnji popoldanski preizkušnji v dolini pod Poncami so se danes smučarji skakalci za točke celinskega pokala udarili še v dopoldanskem terminu. Naši skakalci so znova nastopili zelo dobro, še bolje kot včeraj. Anže Lanišek je potrdil, da je našel prave občutke in še enkrat gladko ugnal vso konkurenco s skokoma 134 in 130 metrov, kar mu je prineselo 267,5 točk. Drugo mesto s prve serije je zadržal Jurij Tepeš, ki je danes pristal pri 132.5 in 129 metrih, zbral pa je 258,8 točk. Na tretje je v finalni seriji skočil Avstrijec Philipp Aschenwald, ki je skočil 128.5 in 131 metrov, zbral pa je 251,4 točk.

S tretjega mesta po prvi seriji je na šesto zdrsnil Tomaž Naglič, ki je pristal pri 131 in 124 metrih, zbral pa je 245,8 točk. Najboljšo deseterico je zaokrožil Andraž Pograjc, tik za njim je končal domačin Rok Tarman na 11. mestu. Točke so tokrat osvojili še Robert Kranjec na 20. mestu, Cene Prevc na 22., Miran Zupančič na 23. in Blaž Pavlič na 27. mestu.

Po drugi zaporedni zmagi na domači skakalnici je Lanišek povedal: "Skoki so na zelo visokem nivoju. Manjše napake se sicer še vedno ponavljajo, a sem zelo zadovoljen in to je najbolj pomembno - da uživam v skokih in da skačem daleč. Do konca te periode bom nastopal na tekmah celinskega pokala, potem pa bomo videli kako naprej."

Vesel je bil po današnji preizkušnji tudi Tepeš: "Zelo sem zadvoljen, saj imam v Planici navadno kar nekaj težav. Včeraj sem se malce uštel z izbiro opreme, a to so stvari, ki se dogajajo. Vesel sem, da mi je danes to uspelo popraviti, sam sebi sem dokazal, da lahko in da pridem zraven. Do konca februarja bom skakal na tekmah celinskega pokala, potem upam, da se pokaže še kakšna možnost za nastop na svetovnem pokalu, sicer pa si želim konec marca v Planici poleteti čim dlje!"

V skupnem seštevku je Lanišek na petem mestu že ujel Poljaka Tomasza Pilcha s 492 točkami, vodstvo je prevzel Andreas Wank s 613 točkami, Nejc Dežman ima na drugem mestu 602 točki.

Celinski pokal se bo prihodnji konec tedna nadaljeval v ZDA, natančneje v Iron Mountainu.

Arhiv novic