23.3.2017

Obeta se masovna prodaja ponarejenih izdelkov v Planici

Zimski športni praznik v Planici, največji športni dogodek v Sloveniji, ki ga tradicionalno gosti dolina pod Poncami vsako leto prinaša nove izzive, nova veselja in nove priložnosti na različnih področjih. Žal se med slednjimi vedno znova pojavljajo tudi priložnosti za kraje in goljufije. Ena izmed slednjih se v Planici obeta v prihajajočih dneh.

Image

 

Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da se večja skupina tujih državljanov opremlja z večjim številom izdelkov, ki jih nameravajo brez izdaje računov (»na črno«) prodajati pred in v prireditvenem prostoru. Izdelki, ki jih bodo prodajali so znani: PONAREDEK najbolj zaželenega zimskega pokrivala slovenskih smučarskih skakalnih reprezentanc (zgornja slika).

Opis ponaredka: v treh različnih barvnih kombinacijah (svetlo siva-zelena, temno siva-zelena in črna-zelena) z napisom Gorenje in Sloski, ter etiketo v temno sivi barvi, katera je locirana na levem delu (oziroma na desnem, ko jo posameznik nosi), ob straneh NIMA logotipa adidas. Izdelka NI MOGOČE KUPITI NA STOJNICAH, temveč od fizičnih oseb, ki bodo izdelke ponujale obiskovalcem.

Več kot očitno je, da se je skupina dobro organizirala, cene izdelkov pa bodo izjemno nizke. Za prireditelja tekmovanja, za Smučarsko zvezo Slovenije in predvsem za slovenske smučarske skakalce takšna prodaja pomeni izpad pomembnega dela prihodkov. Gre za denar, ki ga obiskovalci običajno namenijo za nakup uradnih izdelkov Smučarske zveze Slovenije, s tem pa finančno podpirajo slovenske smučarske skakalne reprezentance.

Kapa je v izvirni obliki oblikovanje opremljevalca adidas in je opremljena z njegovim logotipom, nosi logotip največjega sponzorja slovenskih nordijskih disciplin, Gorenja, in logotip Smučarske zveze Slovenije – Sloski. Izdelek je mogoče kupiti SAMO NA STOJNICAH SMUČARSKE ZVEZE SLOVENIJE.

Javnost želimo obvestiti o dejstvih, pri nakupu izdelkov:

Z nakupom uradnih izdelkov Smučarske zveze Slovenije, ki je V PLANICI MOGOČ SAMO NA STOJNICAH podpirate slovenske smučarske skakalce. Z nakupom dobite uradno kapo slovenskih smučarskih skakalnih reprezentanc, ki nosi visoko simbolično vrednost, saj enako kapo nosijo vsi slovenski smučarski skakalci, nekoliko višja cena pa se poleg podpore slovenskih smučarskih skakalcev izkaže tudi v izjemno visoki kakovosti izdelka.

Z nakupom ponaredkov, ki jih bodo fizične osebe znotraj prireditvenega prostora ponujale »iz nahrbtnikov,« izven prireditvenega prostora pa tudi iz vozil na parkirišču, podpirate samo tisto osebo, ki vam je izdelek prodala. Izdelek ne nosi simbolične vrednosti, kvaliteta samega izdelka pa je najverjetneje primerna njegovi prodajni ceni.

Najpomembneje je, da se vsi kupci zavedajo, da z nakupom uradnih izdelkov Sloski podpirajo slovenske smučarske reprezentance. Nepridipravi, ki »na črno« prodajajo izdelke neposredno škodujejo slovenskih smučarskim skakalcem, saj zavajajo ljudi, ki mislijo, da so kupili uradni izdelek in podprli skakalce, v resnici pa so podprli samo osebo, ki jim je kapo prodala.

Z namenom preprečevanja prodaje ponaredkov bomo v Planici poostrili nadzor nad takšnim početjem. Ker pa ne moremo zagotoviti, da bodo uradne osebe opazile vsak takšen nakup, v imenu slovenskih smučarskih skakalcev naprošamo vse obiskovalce, da v primeru, če opazijo preprodajo ponarejenih izdelkov, o tem nemudoma obvestijo najbližjo uradno osebo – policista ali redarja, ki bo zoper kršitelja postopal skladno z veljavno zakonodajo in pristojnostmi, ali pokličejo na 031/406-676, kamor bodo lahko oddali informacije o videni transakciji in mestu nakupa.

Obiskovalce pozivamo, da neuradnih izdelkov ne kupujejo. Vabimo jih k nakupu uradnih izdelkov slovenskih skakalnih reprezentanc, saj smo na prizorišču v Planici prisotni na dveh stojnicah, z namenom večje prodaje pa smo izdelke tudi ustrezno znižali.

Arhiv novic