22.12.2019

Lampičeva in Višnarjeva v finalu ekipnega šprinta

V Planici se danes odvija ekipni šprint v prosti tehniki, v finalu najboljših desetih ekip pa bosta barve domače Sloveniji branili Katja Višnar in Anamarija Lampič.

Image


Nedelja je v Planici ponudila ekipni šprint v prosti tehniki. V ženski konkurenci smo v kvalifikacijah imeli dve ekipi, prvo sta sestavljali Anamarija Lampič in Katja Višnar, drugo pa Vesna Fabjan in Alenka Čebašek. Na polovici proge, torej po treh predajah, razlike v prvi polfinalni skupini med 12 ekipami niso bile velike, prva ekipa Slovenije je tekla na sedmem, druga pa na osmem mestu, z zaostankom okrog dveh sekund za vodilno Češko.

Na 6 km so se že začele delati manjše razlike, prva slovenska ekipa pa je bila tik pod vrhom, na šestem mestu z zaostankom le treh sekund za vodilnimi ZDA, druga slovenska ekipa je zaostajala že deset sekund na devetem mestu. Zadnji krog, dolg 1,2 km je za prvo našo ekipo tekla Lampičeva, ki je tekla na tretjem mestu, tudi v cilj pa je prišla na tej poziciji za Švicarkama in ZDA, tako da je bilo na uvrstitev v finale potrebno počakati do konca druge polfinalne skupine, saj se neposredno med deset najboljših prebijeta le po dve ekipi iz vsake skupine. Fabjanova in Čebaškova sta pritekli na osmem mestu z zaostankom 25 sekund za Švico. Žal pa je nato prišla novica, da sta Višnarjeva in Lampičeva diskvalificirani, saj sta pri eni izmed predaj predali čez črto, ki označuje mesto predaje. A naša ekipa se je pritožila in s pritožbo tudi uspela, tako da sta se naši dekleti prebili v finale najboljših desetih ekip.

V drugem polfinalu sta bili najhitrejši obe švedski ekipi.

V prvem moškem polfinalu sta za Slovenijo tekla Miha Jan in Andrej Jenko, ki sta stik z najboljšimi držala do polovice proge, nato pa so konkurentje pospešili, naša dva pa sta v cilj prišla na 14. mestu. V drugi polfinalni skupini sta tekla še Janez Lampič in Miha Šimenc. Potem, ko sta dobro držala stik z najboljšimi, se jima na koncu z 12. mestom žal ni izšlo z uvrstitvijo v veliki finale danšnjega ekipnega šprinta.

Finalna teka se začneta ob 11. uri in 10 minut.


Arhiv novic