20.11.2015

Svetovni dan snega ali vse-svetovna akcija »Bring Children to the Snow«

V nedeljo, 17. januarja 2016, bo dolina pod Poncami že petič zapored gostila Svetovni dan snega. Pravzaprav bomo tokrat gostitelji kar dva dni, saj pričakujemo dober odziv in velik obisk. Poleg Planice bodo podobne snežne aktivnosti organizirane v več kot 40 državah sveta...


Svetovni dan snega ali vse-svetovna akcija »Bring Children to the Snow«

V soboto in nedeljo, 16. in 17. januarja 2016, bo dolina pod Poncami že petič zapored gostila Svetovni dan snega. Poleg Planice bodo podobne snežne aktivnosti organizirane v več kot 40 državah sveta.



Dogodek je v prvi vrsti namenjen otrokom, ki se bodo v Planici lahko preizkusili v nordijskih disciplinah – smučarskih skokih in teku na smučeh. Brezplačno si bodo lahko sposodili opremo in ob spremstvu strokovnega vodstva nekateri naredili tudi prve korake v teh zimsko-športih aktivnostih.

V Planici bo seveda tudi Franci Petek, bivši vrhunski smučarski skakalec, ki bo otrokom na njegovi uspešnici leta - Mini Planici, pričaral lepote smučarskih skokov. Za trenutek bodo lahko tudi vaši otroci Peter Prevc, Jurij Tepeš ali Špela Rogelj.

Otroci bodo imeli na voljo še množico drugih aktivnosti na snegu, tako da bo dogodek zagotovo zabaven in nepozaben. Naši zvesti sponzorji pa bodo poskrbeli tudi za slastne prigrizke in nagrade.



In ker želimo biti drugačni, pri otrocih pa je še posebej grdo postavljati meje, smo povabili tudi otroke z motnjami v razvoju. V soboto, 16. januarja, se bodo pridružili vsem ostalim otrokom v Planici, ki bodo izkoristili možnost brezplačnega uživanja v zanje pripravljeni snežni deželi novega Nordijskega centra. Dogodek tega dne bo tako del svetovnega gibanja Specialne olimpijade.

Dogodek Svetovni dan snega bo potekal hkrati s Svetovnim pokalom v smučarskih tekih in bo za vse obiskovalce brezplačen.

Zavedanje otrok, da istočasno na takem dogodku nekje drugje na svetu uživajo tudi drugi otroci vseh ras in kultur, bo zagotovo dalo dogodku še večjo čarobnost. Kar naenkrat bomo vsi postali del nečesa velikega.

FOTOGALERIJA Svetovni dan snega 2015 >>>


Program

09:00 Otvoritev snežne dežele in zbiranje prvih prijav.
Prijave bodo možne le na za to označenem prostoru, v izteku malih skakalnic v Planici.
Vsak udeleženec se lahko prijavi na več vodenih aktivnosti, ob različnih urah:

09:30 – 10:15, 10:30 – 11:15, 11:30 – 12:15, 12:30 – 13:15
Smučarski skoki (z Anjo Tepeš ali Francijem Petkom)
Tek na smučeh
Hokej na snegu
Deskanje na snegu
Snežni poligon

Sodelujete lahko tudi na prostih aktivnostih, izven določenih terminov:
Tubing
Sankanje

11:00 – 12:00
Iskanje izgubljenega zaklada
Žrebanje nagrad med vsemi udeleženci

Vsa potrebna oprema bo na voljo na prizorišču dogodka. Zaželena so topla obutev in nepremočljiva oblačila. Zabavali vas bodo tudi Kuža Pazi in naši animatorji. Vsak udeleženec prejme tudi spominsko priznanje.

Več informacij na: natasa@artika.si


Arhiv novic