20.12.2019

Kislo vreme odplaknilo trening tekačev

Uradni trening tekačev in tekačic na smučeh pred tekmama svetovnega pokala v Planici je bil zaradi slabega vremena v petek odpovedan.

Image


Odpoved uradnega treninga v Planici postavlja mnogo vprašanj, o usodi samega tekmovanja pa bo več znanega že jutri zjutraj. Naši tekmovalci so se nemoteno pripravljali na tekmo, pomankanje testiranja smuči pravzaprav niti niso občutili. Takole razmišlja Anamarija Lampič: "Včeraj in v sredo smo lahko preizkusili progo, kar je prednost pred ostalimi. Kar sem videla progo, se mi zdi, da je s snegom kar težava in videli bomo, kako jim bo uspelo izpeljati vse skupaj. Proga je sicer po konfiguraciji enaka, kot je bila pred tremi leti, le sneg je pač drugačen. Glede na vremensko napoved, pa je bolje, da sta tekmi v prosti tehniki kot v klasični. Sneg ne zmrzuje in smučine zato sploh ne bi mogli narediti. Malce sem se zgovarjala tudi s preostalimi tekmovalci, katerih prvi vtisi niso ravno najboljši. Danes so namreč vsi ostali prvič videli progo, do tekme je niti ne bodo morali preizkusiti in zato niso ravno najbolj zadovoljni."

Miha Šimenc se je po bolezni na začetku sezone uspešno vrnil med dobitnike točk že prejšnji teden v Davosu in tudi v Planici bi bil naše vroče železo za vidnejšo uvrstitev: "Na srečo smo progo lahko testitali že v sredo in četrtek. V sredo smo na progi naredili glavni trening in mislim, da imam zato kar veliko prednost pred tistimi, ki so pripotovali šele včeraj in proge sploh še niso videli. Glede na to, da je danes trening odpadel, smo hitro poiskali alternativne rešitve. Šli smo na rolke ali pa na kros, pripravljali smo se, kot pred vsako tekmo svetovnega pokala. V glavi imamo, da bo zagotovo tekma bo, takšna je bila tudi priprava. Tekmo poskušamo vzeti kot vsako drugo, prav zaradi samih pritiskov, da si ne bi kdo naložil prevelikega bremena. Jutri bo sigurno večji pritisk, že med sezono smo si zadali cilj za to tekmo, ki pomeni enega izmed vrhuncev sezone. Res upam, da bo tekma izpeljana in da tudi sam odtečem po najboljših močeh."

Svoje je ob druženju s predstavniki medijev dodal še naš glavni trener, Nejc Brodar: "Verjamem, da bo organizator naredil vse, kar je v njegovi moči, da bo vsem tekmovalcem omogočil enakovredne pogoje za sam nastop. Kaj bo prinesla noč, bomo videli jutri zjutraj. Včeraj smo mi naredili dobro potezo, ko smo že potestirali večino smuči. Sicer smo se nadejali, da bomo danes še imeli trening, a na kocnu se je izkazalo, da ga ne bo. Pričakujem, da bo proga jutri odprta zelo malo, da bodo skrajšali dostop na minimum. Mislim, da je servis navajen delati v teh pogojih. Včeraj sama proga ni bila slaba, bila je dokaj kompaktna, dokaj trdna. Osnovne informacije, ki smo jih želeli, smo jih v zadnjih dneh dobili in verjamem, da nam bo zato juti veliko lažje."

Sobota, 21. 12. 2019
11:00 Kvalifikacije - šprint prosto
13:30 Finale - šprint prosto
15:15 - 16:15 Uradni trening
18:00 Koncert in Božičkov sprejem
tekmovalcev
Trg pred cerkvijo, Kranjska Gora

Nedelja, 22. 12. 2019
09:00 Polfinale - Ekipni šprint prosto
11:10 Finale - Ekipni šprint prosto

Arhiv novic