23.1.2009

Vsem smučarskim skakalnim klubom - sodelovanje v Planici


Kot mnogokrat poprej bo Planica zopet gostila finale svetovnega pokala v smučarskih skokih. Najboljši tekmovalci bodo nastopili na dveh posameznih in eni ekipni preizkušnji, prireditev v dolini pod Poncami pa se bo tokrat začela v četrtek 19. marca, ko bodo na sporedu kvalifikacije, ter se bo odvijala do nedelje, 22. marca 2009.

Ob največji letalnici na svetu tokrat pričakujemo še večje število športnih navdušencev kot lani, ko se je v Planici v štirih dneh zbralo več kot 57.000 ljubiteljev tega atraktivnega športa. Kot vedno se bomo tudi letos potrudili pripraviti pravi zimski spektakel, ki bo vsakemu obiskovalcu nudil kar se da veliko športnih užitkov, k razburljivosti dogodka pa bodo zagotovo največji delež ponovno prispevali tekmovalci s fenomenalno dolgimi poleti!

Zaradi izjemnega odziva in angažiranja delovnih skupin članov društev in klubov na prireditvi Planica 2008, bo tudi na prihajajoči prireditvi Finala svetovnega pokala potekala akcija klubskih prostovoljcev (tistih, ki niso vključeni v delo tehničnih služb) na Velikanki, ki bo služila kot pomoč tehničnim službam v okviru prireditve.

Prostovoljni klubski delavec mora biti na razpolago za pomoč od 7.30 ure (od 11.00 ure, če je tekmovanje popoldan) ter še 2 uri po končanem tekmovanju. V primeru optimalnih razmer, mu sodelovanje omogoča brezplačen ogled tekmovanja, saj za čas prireditve prejme akreditacijo in bon za brezplačno malico.

Pričakujemo, da vsak klubski prostovoljec v Planici opravi dve delovni akciji.

Zaradi uvajanja novega sistema akreditacij, bodo morali biti člani in sodelavci tehničnih služb »opremljeni« z akreditacijami s sliko. Zato vas naprošamo, da nam čim prej sporočite seznam vaših članov, ki se bodo pripravljeni vključiti v delo tehničnih služb. Seznam naj vsebuje ime in priimek, številko mobilnega telefona in e-naslov, kamor bodo preko regijskih predstavnikov prejemali obvestila.

Kontaktna oseba klubskih prostovoljcev je Jožef Ograjenšek, ki bo koordiniral skupine preko regijskih predstavnikov. Obvestila o delovnih akcijah bodo prihajala iz pisarne nordijskih disciplin (Tomaž Verdnik), evidenca prisotnih se bo vodila v Planici.


S spoštovanjem,

Primož Finžgar l.r.                Jožef Ograjenšek l.r.
Generalni sekretar              Predsednik zbora za skoke in NK
Arhiv novic