20.3.2010

Ammann: "Bil sem na poti za rekord"

Planica - Junaki Planice 2010 so po sobotni posamični tekmi svetovnega prvenstva postali Simon Ammann, Gregor Schlierenzauer in Anders Jacobsen. Nosilci medalj so bili kajpak zadovoljni s svojimi dosežki, nekatere pa sedaj čaka še delovno obdobje, eden izmed njhih pa se odpravlja na dopust.

Planica - Junaki Planice 2010 so po sobotni posamični tekmi svetovnega prvenstva postali Simon Ammann, Gregor Schlierenzauer in Anders Jacobsen. Nosilci medalj so bili kajpak zadovoljni s svojimi dosežki, nekatere pa sedaj čaka še delovno obdobje, eden izmed njhih pa se odpravlja na dopust.

Simon Ammann (1. mesto): "Po tekmah v Oslu sem bil utrujen, a mi je Planica dala potrebno energijo. Planica ostaja Planica. Nov profil letalnice je odličen, saj omogoča mehek pristanek. Bil sem na poti proti rekordu, a bi za dosego le-tega potreboval še nekoliko boljše pogoje. Za menoj je odličen vikend. Jutri na ekipni tekmi ne nastopim. Danes bom zmago nekoliko proslavil, nato pa si bom privoščil nekaj časa zase."

Gregor Schlierenzauer (2. mesto): "Bila je lepa tekma, s svojimi skoki sem zadovoljen. Letalnica je letos zelo dobro pripravljena. Če bi nam žirija dopustila nekoliko višji zalet in bi imeli ugoden veter, bi lahko varno pristali pri 240 m. Na jutrišnji ekipni tekmi bom užival. S celotno sezono sem zelo zadovoljen. Ta čas lani sem bil poškodovan, zato mi po rekordnih zmagah ni bilo enostavno. To je druga najboljša sezona zame. Olimpijske medalje so vrhunec. Delam sem trdo, zato sem zadovoljen z drugim mestom. Po koncu sezone se odpravljam na dopust."

Arhiv novic