8.1.2018

Tekme svetovnega pokala se približujejo

Še manj kot dva tedna nas ločita do tekem FIS svetovnega pokala v teku na smučeh. Planica bo najboljše predstavnice in predstavnike tega športa gostila v soboto in nedeljo, 20. in 21. januarja.

Image


Tekačice in tekači, ki so ravnokar sklenili s tekmovanjem Tour de Ski, se bodo prihajajoči vikend pomerili na preizkušnjah v nemškem Dresdnu, takoj za tem pa jih čaka selitev v dolino pod Poncami. Na vedno zahtevnih progah Nordijskega centra nas čakajo zanimivi boji, ki bodo potekali med več kot 200. športnicami in športniki iz 24-ih držav.

Predzadnji januarski vikend nas v Planici sicer čaka zelo pester tekmovalni program. Poleg preizkušenj v teku na smučeh bodo obiskovalci lahko spremljali še tekme v smučarskih skokih. Ženske se bodo pomerile v celinskem pokalu, moške pa čaka FIS pokal, ki bo prav tako potekal na 102-metrski napravi.

Planica bo gostila tudi najmlajše športne navdušence. V izteku malih skakalnic bo že sedmo leto zapored potekal Svetovni dan snega, ki bo z obilico različnih aktivnosti na snegu v dolino privabil otroke željne novih izkušenj.

Vsi tekaški zanesenjaki bodo na svoj račun prišli tudi v petek, 19. januarja. V centru mesta bo pripravljen dogodek Nočni šprint po ulicah Kranjske Gore. Dogajanje se bo začelo že v dopoldanskih urah s šolo teka, popoldne pa sledijo tekmovanja za otroke in odrasle. Vrhunec večera bo predstavitev ekip, ki bodo čez vikend tekmovale v Planici.

Vstopnice za tekme svetovnega pokala v teku na smučeh so še na voljo pri uradnem prodajalcu Kompas d.d., pri podjetju Eventim in na bencinskih servisih Petrol. Cena vstopnic za odrasle za soboto ali nedeljo je 10 EUR, za otroke do vključno 14. leta starosti pa je vstop brezplačen. Ogled tekem v smučarskih skokih je za vse brezplačen, kot tudi udeležba na Svetovnem dnevu snega.

Program v Planici >>>
Program v Kranjski Gori >>>

Arhiv novic