27.2.2022

Domen Prevc v Planici dvakrat drugi

Na nedeljski dopoldanski tekmi celinskega pokala v Planici je bila zaradi neugodnih vremenskih razmer izvedena le ena serija, znova pa se je izkazal Domen Prevc.

Image


Dobrih 12 ur po sobotni večerni tekmi so se skakalci v Planici na Bloudkovi velikanki znova pomerili za točke celinskega pokala, tudi tokrat je izvedbo oteževal neugoden veter. Izpeljana je bila le ena serija, zmagal pa je Norvežan Joacim Oederaard Bjoereng s 136 metri in 147,3 točkami. Na drugem mestu je tako kot sinoči končal Domen Prevc s 132 metri in 145,4 točkami, tretji pa je bil še en Norvežan, Benjamin Oestvold s 130.5 metri in 141,1 točkami.

Tilen Bartol je s 122.5 metri in 131,8 točkami zaokrožil najboljšo deseterico, Patrik Vitez je končal na 12. mestu, Bor Pavlovčič se je uvrstil na 21. mesto, Matija Vidic je tri točke ujel na 28. mestu, Žak Mogel pa dve na 29. mestu. 

Brez točk so danes ostali Jan Bombek, Rok Oblak, Ernest Prišlič, Nik Heberle, Aljaž Osterc, Marcel Rep in Matevž Samec. 

V tej periodi celinskega pokala sta na sporedu še dve tekmi v Lahtiju, Slovenija pa je znova na odlični poti, da si pribori dodatno kvoto za nastop na tekmah najvišjega nivoja.

Uradni rezultati >>

Arhiv novic