19.2.2017

V Planici dvojna slovenska zmaga, Bartol pred Pavlovčičem

Drugi dan tekmovanja za točke celinskega pokal je v Planici poleg prekrasne sončne kulise prinesel še dvojno zmago domačih orlov. Tretje zmage v karieri se je veselil Tilen Bartol, ki je ugnal včerajšnjega zmagovalca Bora Pavlovčiča.

Image


FOTOGALERIJA >>> 

Tilen Bartol, ki je lani marca na bližnji Letalnici bratov Gorišek poletel verjetno najdlje v zgodovini človeštva, je na drugi tekmi celinskega pokala na Bloudkovi velikanki s 138 metri vodil že po prvi seriji pred Avstrijcem Florianom Altenburgerjem in včerajšnjim junakom, Borom Pavlovčičem. Oba sta zaostajala točno za šest točk. V finalu je za skok dneva s 139.5 metri poskrbel Pavlovčič, ki je zbral 268,6 točk, na kar Altenburger ni imel odgovora s 130.5 metri. Odličen pa je bil tudi Bartol, ki je ponovil daljavo iz prve serije, končnih 274,3 točke pa je bilo dovolj za tretjo zmago v celinskem pokalu, prvo po dveh letih v norveški Reni. Na najnižjo stopničko se je prebil Nemec Constantin Schmid, sicer šesti s prve serije, zbral pa je 257,4 točke.

Odličen je bil v finalni seriji vodilni v skupnem seštevku pokala, Nejc Dežman, ki je s 139 metri in končnim zbirom 248,3 točke z 21. mesta napredoval na končno šesto. Med deseterico je končal še mladi Rok Tarman na 9. mestu, nov super uspeh Slovenije pa so dopolnili Jaka Hvala na 12., Miran Zupančič na 17. in Aljaž Osterc na 25. mestu.

Arhiv novic